Kapros újkrumpli kolbásszal sütve: isteni tavaszi egytálétel
Süsd a kolbásszal együtt az újkrumplit, jól átveszi a csodás ízeket!

kapros-kolbaszos-ujkrumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az újkrumplis, kolbászos egytálétel igazi megúszós finomság. Csak belepakolsz mindent egy edénybe, és mehet is a sütőbe. Arra ügyelj, hogy a krumplik egyforma nagyságúak legyenek, így egyszerre sülnek meg! Az újkrumplit felesleges hámozni, ha szeretnéd, kicsit megkaparhatod. Nagyon hamar megpuhul, a végén érdemes kicsit pirítani. A petrezselyem helyett ezúttal kaporral ízesítsd, nem fogod megbánni!

Kapros újkrumpli kolbásszal sütve

Hozzávalók:

  • 1 kg újkrumpli
  • 60 dkg kolbász (sütnivaló)
  • 1 csokor kapor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az újkrumplit kapargasd meg, mosd meg, és a nagyobb darabokat vágd ketté. Rakd zsiradékkal kikent tepsibe vagy tűzálló tálba, és sózd, borsozd be. A kolbászt vágd kisebb darabokra, tedd a krumpli mellé, és önts alá kevés vizet. 
Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd körülbelül 40 percig. Közben néha forgasd át, locsold meg, hogy mindent jól átjárjanak az ízek. Ha szükséges, a végén magasabb hőfokon pirítsd meg egy kicsit. Tálalás előtt szórd meg aprított kaporral. 
Az újkrumpliból isteni salátát is készíthetszMajonézes öntet nélkül is lehet nagyon ízletes. 

Ezt is szeretjük