Majonézes krumplisaláta kaporral megszórva: így lesz tökéletes az öntet
Dobd fel a majonézes krumplisalátát friss, illatos kaporral!
A kapros, majonézes krumplisalátával egy kis tavaszi hangulatot varázsolhatsz a konyhádba akár a téli hónapok alatt is. Legjobb, ha a krumplikat héjában főzöd meg hozzá, majd hagyod kihűlni, és utána kevered az öntethez. Az alapreceptet bátran variálhatod, a krumpli egy részét például helyettesítheted kemény tojással, vagy karikázhatsz bele csemegeuborkát.
Kapros krumplisaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 4 evőkanál tejföl
- 2 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál magos mustár
- 1 evőkanál citromlé
- 1 csokor kapor
- só
- bors
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd ki, mérettől függően 30-45 perc alatt. A kifőtt darabokat hűtsd le. Egy nagyobb tálban keverd el a majonézt a tejföllel, a mustárral, a citromlével, a sóval és a borssal. A kihűlt krumplit hámozd meg, kockázd fel, és forgasd az öntetbe. Szórd meg a tetejét apróra vágott kaporral, és keverd össze. Jól behűtve tálald.
Nagyon jól megy a sütőben sült fasírt mellé.
Hajdinával dúsított pulykafasírt: sütőben, minimális olajjal sül
A hajdinával dúsított fasírt finom és egészséges, mely bármilyen körettel kínálva jólesik. Próbáld ki te is ezt a szerethető receptet!
ElolvasomKép: zia_shusha / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció