Könnyű, majonézes tojássaláta: ha még sok főtt tojásod maradt
Kicsit több tojást főztél, mint kellett volna? Készíts belőle isteni salátát!

Könnyű, majonézes tojássaláta: ha még sok főtt tojásod maradt
Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Maradékmentés mesterfokon: kis változtatással egészen új finomságot tehetsz az asztalra főtt tojásból. A tojássaláta elkészítése rendkívül egyszerű és gyors, ráadásul tele van fehérjével, és nagyon ízletes. Ha szeretnéd, apróra vágott almával, salátával vagy akár medvehagymával tovább dúsíthatod.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 db tojás
  • 4 szál újhagyma
  • 10 dkg tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 2 teáskanál mustár
  • 1 kávéskanál só
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A keményre főtt tojásokat pucold meg, vágd félbe, majd szedd ki a sárgákat, és villával nyomkodd össze. A fehérjét vágd kisebb kockákra, keverd hozzá a tejfölt, a majonézt, a mustárt, a sárgáját, az aprított fehérjét, majd ízlés szerint sózd és borsozd. Egy krémes masszát kell kapnod.

Tedd át egy tálba, fedd le, és rakd a hűtőbe legalább két-három órára, de még jobb, ha egy egész éjszakán át pihenteted, hogy az ízek jól összeérjenek. Tálalás előtt petrezselyemmel is megszórhatod.

Ezt is szeretjük