Gyors cukkinis szendvicskrém: fokhagymával és kaporral is megbolondíthatod

Könnyű, krémes és rendkívül ízletes ez a fokhagymás-kapros, cukkinis szendvicskrém.

Kapros-cukkinis szendvicskrém
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A cukkini sokoldalúságát senkinek sem kell bemutatni, rántva, grillezve, megtöltve is mennyei, csakúgy, mint krémlevesként vagy épp szendvicsfeltét formájában. A cukkinikrém egy kevés kaporral még különlegesebb lesz, ha pedig egy reszelt sajtot vagy épp tejfölt is adsz a recepthez, az állagát is tovább variálhatod, előbbitől sűrűbb, utóbbitól krémesebb lesz.

Kapros-cukkinis szendvicskrém

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 cukkini
  • 1 kis csokor kapor - de leginkább ízlés szerint
  • 1 vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál tejföl - opcionális
  • reszelt sajt ízlés szerint - opcionális
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymákat pucold meg, és aprítsd fel, csak úgy, mint a kaprot. Első lépésben meg kell sütni a cukkinit, amit megtehetsz úgy is, hogy félbevágva, a magjait kikaparva, mint egy cukkinicsónakot, a sütőbe teszed puhulásig, majd kivájod a húsát, de hámozás és a magjainak kikaparása után, lereszelve vagy apró kockákra vágva, a felhevített olívaolajon megfuttatott hagymához és fokhagymához adva is puhára párolhatod. Ha a sütőben sütést választod, a hagymát és a fokhagymát felaprítás után egyszerűen csak tedd egy tálba vagy turmixgépbe, a cukkini mellé, mielőtt egyneművé dolgozod a krémet.

 

Ha a cukkini kihűlt, a többi hozzávalóval egyetemben, a kapor kivételével tedd turmixgépbe, vagy egy tálba, és dolgozd össze botmixerrel, míg egynemű krémet nem kapsz. Végül keverd hozzá a felaprított kaprot is, és tedd hűtőbe néhány órára, hogy összeérjenek az ízek.

Nyáron nem árt, ha van a tarsolyodban egy csokor jól bevált cukkinis recept.

10 isteni cukkinis recept: a vitamindús zöldség sós és édes ételekhez is illik

A cukkini egészséges, vitamindús és kalóriaszegény zöldség, amely semleges íze miatt mindenféle ételbe illik, bátran fűszerezheted is, de a süteményekkel is jót tesz.

Elolvasom

Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük