Káposztával töltött paprika télire: így készítve jó roppanós marad

A káposztával töltött paprika egész télen vitamindús kísérője lehet a főételeknek.

Káposztával töltött paprika eltevése télire
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A káposztával töltött paprika savanyú, tele van C-vitaminnal, és egész télen jólesik a húsok, raguk, paprikások mellé. Készítheted almapaprikából, kápia vagy kaliforniai paprikából is. A töltelék is lehet fehér vagy lila káposzta. Mielőtt munkához látsz, gondoskodj az üvegek sterilizálásáról.

Káposztával töltött paprika télire eltevése

Hozzávalók 3 db 1,7 literes üveghez

  • 3 kg káposzta
  • 2 kg paprika
  • 2 evőkanál
  • 1 evőkanál bors
  • 1 evőkanál köménymag

Az üvegekbe:

  • 3 babérlevél
  • 3 teáskanál koriandermag
  • 3 teáskanál egész bors
  • 3 teáskanál mustármag

A felöntőléhez:

  • 25 dkg cukor
  • 9 bögre víz
  • 3 bögre 10 százalékos ecet
  • 1 kávéskanál borkén
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
Recept idők

Elkészítés:

A káposztáról szedd le a külső leveleit, majd gyaluld le. Szórd meg sóval, borssal, köménymaggal, forgasd össze, és hagyd állni egy órát. Közben a paprikát mosd meg, csumázd ki, de hagyd egészben, hogy meg tudd majd tölteni. Fordítsd őket fejjel lefelé, hogy a víz kicsöpögjön belőlük.

A felöntőlé alapanyagait a borkén kivételével főzd össze, hogy a cukor felolvadjon benne. Forrald pár percig, majd hagyd teljesen kihűlni. Ekkor add hozzá a borként.

A káposztát nyomkodd ki, és töltsd meg vele a paprikákat. Az üvegekbe tegyél egy-egy babérlevelet, egy-egy teáskanállal a fűszerekből, és szorosan pakold bele a paprikákat. Kanalazd rájuk a hideg felöntőlevet, csavard az üvegekre nagyon szorosan a kupakjukat, és tedd őket fénytől védett, hűvös helyre. Három hónapig hagyd érlelődni, utána fogyasztható.

 

Zöldbabból is finom, roppanós savanyúságot készíthetsz.

Házi savanyúság zöldbabból: így készítve lesz roppanós

A zöldbabból ízletes savanyúságot készíthetsz a kamra polcára, mely remek csemege sültek és szaftos ételek mellé, de még a legegyszerűbb szendvicset is feldobja.

Elolvasom

Kép: Meindert van der Haven / Getty Images

Miért félünk attól, amit nem ismerünk?

Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?

A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. október 24. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük