A legjobb káposztás ételek

7 kép, 7 recept

A káposzta vitamindús zöldség, amit egész ősszel könnyen beszerezhetsz, és változatosan készíthetsz, mindenki örömére.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A káposzta remek C-vitamin-forrás, ami a frissen beköszöntött hidegben különösen jól jön, hiszen a szervezetednek szüksége van rá. Vitaminbevitelhez a legjobb, ha nyersen fogyasztod ezt a zöldséget, de ha az elsődleges cél a gasztronómiai élmény, akkor inkább főzd meg, vagy tölts a nagyobb leveleibe fűszeres húst, esetleg fogyaszd édességként, tészta vagy rétes formájában.

Káposztaleves

Aki már diétázott, vagy utánajárt az ismertebb diétáknak, az minden bizonnyal találkozott a káposztalevessel is. A pirosas színű zöldséglé ugyanis remek hatással van az emésztésre, és nagyjából megvan benne minden, amire a szervezetnek csak szüksége lehet. Hideg téli napokon azonban nemcsak diétázók, fogyókúrázók számára ajánlatos a fogyasztása, hanem mindenkinek, aki meg akarja úszni a jellegzetes téli betegségeket. Így készítsd!

Káposztasaláta

Az amerikai kontinens legnépszerűbb köreteinek egyike, a coleslaw saláta szép lassan idehaza is közkedvelt lesz. A könnyen elkészíthető és finom saláta remekül passzol bármilyen húsos fogáshoz, de magában fogyasztva is pompás. Válogasd össze a legjobb alapanyagokat, és készítsd el ez alapján a recept alapján!

Párolt lilakáposzta

A téli étkezések megkerülhetetlen körete a jellegzetes ízű és színű párolt lilakáposzta, ami nélkül nincs is igazi lakoma. A köménymagos és a köménymag nélküli verziónak is igen nagy tábora van, így a legegyszerűbb, ha egy gyors reprezentatív piackutatást végzel, és az alapján döntöd el, hogy milyet is készíts. A mag nélküli változat receptjét itt találod, a magoshoz pedig mindezek mellé még egy dolog kell: köménymag.

Töltött káposzta

Az összes több napos téli ünnep jellegzetes fogása, gyakorlatilag minden háztartásban nélkülözhetetlen étel, ami indokolja, hogy egyébként egész évben kerülgesd azt a nagy lábast, amiben csak ezt készíted, egyszer egy évben. Csak és kizárólag óriási adagokban lehet igazán finom, emellett szól az is, hogy minél többször melegíted, annál finomabb lesz. Itt egy szolidabb adag receptje, de ne érd be ennyivel!

Székelykáposzta

Az étel, aminek Erdélyhez gyakorlatilag semmi köze sincsen, hiszen Budapesten, egy bohém éjszakán született az első hallásra kissé bizarr, ám első kóstolásra több mint finom egytálétel. Ha készítettél már pörköltet, és ki tudsz nyomkodni egy közepes adag káposztát, akkor nyert ügyed van, nem nagyon tudsz hibázni. Friss tejfölt és kenyeret mindenképpen szerezz be a fogyasztáshoz, mert az úgy igazi. Ez alapján a recept alapján biztosan finom lesz!

Káposztás tészta

A magyar konyha néhány fogására az egyszeri külföldi látogató egészen biztosan felhúzza a szemöldökét, ilyen a káposztás tészta is, ami nem elég, hogy rosszul hangzik, de még édességnek is számít. Az első kóstolásig az ember bizonytalankodik, azonban utána minden héten legalább egyszer ilyet akar majd enni, hiszen kevés ilyen finom édes tészta létezik. A könnyen elkészíthető receptet itt találod.

Káposztás rétes

A ropogós rétestészta alá bármit is töltsünk, szinte biztosan finom lesz a végeredmény. Erre bizonyíték a káposztás rétes is, ami jellegzetes ízével egy pillanat alatt vagy egy életre rajongóvá teszi a fogyasztót, vagy rövid úton kiderül, hogy nem egymásnak lettek teremtve. A kísérlethez a receptet itt találod.

Fűszeres sültek a káposztához

A káposzta remek köret sült húsok mellé, válaszd ki a kedvencedet!

7 isteni tepsiben sült hús

Nézegess képeket!

Elolvasom

Olvastad már?

Ehhez a cikkhez ajánljuk

Ezt is szeretjük