Káposztás tészta házi recept szerint
Sok sajttal az igazi
A laktató és finom káposztás tészta telitalálat, ha ismerős, mégis különleges ízekre vágysz.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Frissítő, pórusösszehúzó arcmaszk 2 perc alatt: a reggeli rohanásba is belefér »

Túlsúlyos, de megtalálta a nőies oldalát: Tess Holliday imád öltözködni »

Szoknya és kabát nőiesen: így lehetsz csinos a téli rétegekben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Van otthon kelkáposztád? Ha igen, máris kipróbálhatod ezt a pikáns fogást, hiszen a többi hozzávaló nagy valószínűséggel megtalálható a konyhaszekrényedben vagy a hűtődben. A káposztás tésztát pirított fenyőmaggal még különlegesebbé teheted. Az eredeti receptet Kard Éva küldte.

Káposztás tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg kelkáposzta
  • 15 dkg szélesmetélt
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg mozzarella
  • 10 dkg trappista
  • 1 lilahagyma
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A lilahagymát pucold meg, és a baconnel együtt kockázd apróra. A megmosott kelkáposztát vágd fel tetszés szerint, de ne túl kicsire. Tedd egy serpenyőbe a bacont sülni. Amikor elkezd színesedni, add hozzá a hagymát, majd pár percig együtt pirítsd tovább. Rakd bele a felvágott kelkáposztát, ízlés szerint sózd, borsozd, és alaposan keverd össze. Néhány percig párold tovább, hogy a káposzta kicsit összeessen, majd önts alá kevés vizet. Ha puha, csipkedd bele a mozzarellát, reszeld bele a trappistát. Melegítsd össze, hogy a sajt szépen a káposzta és a bacon közé olvadjon.

Közben a tésztát bő, enyhén sós vízben főzd meg körülbelül hét perc alatt. Szűrd le, és forgasd össze a sajtos-baconos káposztával. Alacsony hőfokon melegítsd össze. Az elkészült tésztát rögtön szedd tányérra, majd reszelt sajttal megszórva tálald.

Ezt is szeretjük