Káposztás tészta házi recept szerint
Sok sajttal az igazi
A laktató és finom káposztás tészta telitalálat, ha ismerős, mégis különleges ízekre vágysz.

Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

5 tornagyakorlat Ashley Graham ajánlásával: ettől olyan kerek a popsija »

A legnőiesebb kánikularuha a szezonban: ha egyszer felveszed, többé nem akarsz mást viselni »

Ezzel a jeges teával hűsítsd magad, ha diétázol: natúr, és nincs benne felesleges kalória »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Van otthon kelkáposztád? Ha igen, máris kipróbálhatod ezt a pikáns fogást, hiszen a többi hozzávaló nagy valószínűséggel megtalálható a konyhaszekrényedben vagy a hűtődben. A káposztás tésztát pirított fenyőmaggal még különlegesebbé teheted. Az eredeti receptet Kard Éva küldte.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg kelkáposzta
  • 15 dkg szélesmetélt
  • 10 dkg bacon
  • 10 dkg mozzarella
  • 10 dkg trappista
  • 1 lilahagyma
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A lilahagymát pucold meg, és a baconnel együtt kockázd apróra. A megmosott kelkáposztát vágd fel tetszés szerint, de ne túl kicsire. Tedd egy serpenyőbe a bacont sülni. Amikor elkezd színesedni, add hozzá a hagymát, majd pár percig együtt pirítsd tovább. Rakd bele a felvágott kelkáposztát, ízlés szerint sózd, borsozd, és alaposan keverd össze. Néhány percig párold tovább, hogy a káposzta kicsit összeessen, majd önts alá kevés vizet. Ha puha, csipkedd bele a mozzarellát, reszeld bele a trappistát. Melegítsd össze, hogy a sajt szépen a káposzta és a bacon közé olvadjon.

Közben a tésztát bő, enyhén sós vízben főzd meg körülbelül hét perc alatt. Szűrd le, és forgasd össze a sajtos-baconos káposztával. Alacsony hőfokon melegítsd össze. Az elkészült tésztát rögtön szedd tányérra, majd reszelt sajttal megszórva tálald.

Ezt is szeretjük