Fokhagymás, káposztás sült oldalas
Ettől az egész család jóllakik
Ha igazán tartalmas fogást szeretnél az asztalra tenni, készíts káposztás sült oldalast.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezt a fantasztikus ételt sokáig emlegetik majd azok, akik megkóstolják. A káposztás sült oldalas fenséges, zamatos, és hosszú órákra eltelít. Főleg, ha a tepsibe egy sor krumplit is pakolsz. A szaftot pedig majd kedvedre tunkolhatod. Ez után már nem nagyon csúszik le más.

Káposztás sült oldalas

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg oldalas
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra, és egy nagyobb lábosban kevés olajon futtasd meg. Add hozzá az áttört fokhagymát, a széles darabokra vágott oldalast. Sózd, borsozd ízlés szerint, rakd hozzá a pirospaprikát, majd önts hozzá kevés vizet. Fedd le az edényt, és  párold a húst bő egy órán át kis lángon.

Közben a káposztát mosd át egyszer-kétszer, majd nyomkodd ki. Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, béleld ki az alját a káposztával. Tedd rá a félig puha fűszeres hús, majd fedd le fóliával. Told a sütőbe, és így süsd fél óráig. Utána vedd le róla a fóliát, és további 30 percig pirítsd.

Ezt is szeretjük