Fokhagymás, káposztás sült oldalas
Ettől az egész család jóllakik
Ha igazán tartalmas fogást szeretnél az asztalra tenni, készíts káposztás sült oldalast.
- Őrületes, ahogy becsapja a szemet a profi sminkes: csak festéket használ az illúzióhoz »
- Drágább, mint az arany, mégis elérhető anti-aging hatóanyag: a réz-peptid hatékonyan küzd a ráncok ellen »
- 8 híres nő, aki néha felhagy a szőrtelenítéssel: azon sem akadnak ki, ha szőrös hónaljjal kapják őket lencsevégre »

- Vadon Jani kirúgásáról a portán értesült: már be sem engedték a tévé épületébe
- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Palvin Barbi totál átlátszó ruhában ment a Los Angeles-i premierre: nem szégyenlősködött
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Ilyen tünettel muszáj most orvoshoz fordulni: erre kéri a Népegészségügyi Központ a lakosságot
Ezt a fantasztikus ételt sokáig emlegetik majd azok, akik megkóstolják. A káposztás sült oldalas fenséges, zamatos, és hosszú órákra eltelít. Főleg, ha a tepsibe egy sor krumplit is pakolsz. A szaftot pedig majd kedvedre tunkolhatod. Ez után már nem nagyon csúszik le más.

Káposztás sült oldalas
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg oldalas
- 40 dkg savanyú káposzta
- 3 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál pirospaprika
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra, és egy nagyobb lábosban kevés olajon futtasd meg. Add hozzá az áttört fokhagymát, a széles darabokra vágott oldalast. Sózd, borsozd ízlés szerint, rakd hozzá a pirospaprikát, majd önts hozzá kevés vizet. Fedd le az edényt, és párold a húst bő egy órán át kis lángon.
Közben a káposztát mosd át egyszer-kétszer, majd nyomkodd ki. Egy tepsit kenj ki zsiradékkal, béleld ki az alját a káposztával. Tedd rá a félig puha fűszeres hús, majd fedd le fóliával. Told a sütőbe, és így süsd fél óráig. Utána vedd le róla a fóliát, és további 30 percig pirítsd.
Még több recept