Falusi káposztás rétes - A tészta a keresztanyám receptje

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)
Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

Köldökig kivágott ruhában szexiskedik Olivia Palermo »
Ez a legújabb frizuraőrület: a rózsakonty ilyen sokféle lehet »
2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »
retikül.hu
A te BMI-d:
Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!
A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.
Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!
Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!
Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!
A káposztás rétes régi nagy kedvenc. Ha eddig nem próbáltad, ne halogasd tovább. Bár kicsit időigényes, néha szánd rá magad, nem fogod megbánni. A legjobb dicséret, hogy gyorsan elfogy. Ha a tölteléket pikánsabban szereted, feldobhatod hagymával és fokhagymával.
Hozzávalók 4 személyre:
Tésztához
- 50 dkg liszt
- 5 dl langyos víz
- 5 evőkanál étolaj
- 2 tojás
- 1 evőkanál 10%-os ecet
- 1 teáskanál só
Töltelékhez
- 1 kg káposzta
- 1 dl olaj
- 1-2 evőkanál barna cukor
- só
- bors
Tetejére
- 1 tojás
Elkészítés:
Rakd a lisztet egy tálba, tedd hozzá az olajat és a tojást. A vizet keverd össze a sóval, az ecettel, majd az egészet jól dolgozd össze. Dagaszd addig, amíg a tészta elválik az edény falától és a kezedtől. Pihentesd egy órán át a hűtőszekrényben, mert hidegen könnyebb a tésztával dolgozni.
Addig készítsd el a tölteléket. A káposztát mosd meg, majd reszeld le. Egy lábosban hevíts olajat, rakd bele a cukrot, és kis lángon pirítsd aranysárgára, közben állandóan kevergesd. Add hozzá a káposztát, sózd, borsozd, és többször megkeverve, fedő alatt párold 35-40 percig.
Az asztalra teríts egy abroszt, majd lisztezd be. Rakd rá a hűtőből kivett tésztát, és sodrófával kicsit lapítsd el. A kézfejed segítségével, mindig alányúlva, körkörösen haladva, nyújtsd az asztal széle felé óvatosan, hogy ne lyukadjon ki. Közben olajozd be a tészta tetejét. Ha már szinte papírvékony, csipegesd le a vastagabb széleket. Locsold meg olajjal, és egyengesd rá a tölteléket. Az abrosz segítségével tekerd fel a tésztát. A tetejét kend le felvert tojással vagy tejföllel, és rakd a kiolajozott tepsibe. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd 20 perc alatt aranybarnára.

Még több recept