Falusi káposztás rétes - A tészta a keresztanyám receptje

Falusi káposztás rétes - A tészta a keresztanyám receptje
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Köldökig kivágott ruhában szexiskedik Olivia Palermo »

Ez a legújabb frizuraőrület: a rózsakonty ilyen sokféle lehet »

2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A káposztás rétes régi nagy kedvenc. Ha eddig nem próbáltad, ne halogasd tovább. Bár kicsit időigényes, néha szánd rá magad, nem fogod megbánni. A legjobb dicséret, hogy gyorsan elfogy. Ha a tölteléket pikánsabban szereted, feldobhatod hagymával és fokhagymával.

Hozzávalók 4 személyre:

Tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 5 dl langyos víz
  • 5 evőkanál étolaj
  • 2 tojás
  • 1 evőkanál 10%-os ecet
  • 1 teáskanál só

Töltelékhez

  • 1 kg káposzta
  • 1 dl olaj
  • 1-2 evőkanál barna cukor
  • bors

Tetejére

  • 1 tojás
Recept idők

Elkészítés:

Rakd a lisztet egy tálba, tedd hozzá az olajat és a tojást. A vizet keverd össze a sóval, az ecettel, majd az egészet jól dolgozd össze. Dagaszd addig, amíg a tészta elválik az edény falától és a kezedtől. Pihentesd egy órán át a hűtőszekrényben, mert hidegen könnyebb a tésztával dolgozni.

Addig készítsd el a tölteléket. A káposztát mosd meg, majd reszeld le. Egy lábosban hevíts olajat, rakd bele a cukrot, és kis lángon pirítsd aranysárgára, közben állandóan kevergesd. Add hozzá a káposztát, sózd, borsozd, és többször megkeverve, fedő alatt párold 35-40 percig.

Az  asztalra teríts egy abroszt, majd lisztezd be. Rakd rá a hűtőből kivett tésztát, és sodrófával kicsit lapítsd el. A kézfejed segítségével, mindig alányúlva, körkörösen haladva, nyújtsd az asztal széle felé óvatosan, hogy ne lyukadjon ki. Közben olajozd be a tészta tetejét. Ha már szinte papírvékony, csipegesd le a vastagabb széleket. Locsold meg olajjal, és egyengesd rá a tölteléket. Az abrosz segítségével tekerd fel a tésztát. A tetejét kend le felvert tojással vagy tejföllel, és rakd a kiolajozott tepsibe. Előmelegített sütőben, 200 fokon süsd 20 perc alatt aranybarnára.

Blog.hu ajánló