Fűszeres káposztás tészta a sütőből, dupla adag sajttal a tetején
Ez nem a klasszikus káposztás tészta, de legalább annyira fogod szeretni.

Fűszeres káposztás tészta a sütőből, dupla adag sajttal a tetején
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Gyors házi pakolás, pattanásos bőrre: lehet, hogy minden összetevője a konyhádban van »

Eddig te is rosszul használtad a hajsütőt? Így kellene a tökéletes frizuráért »

Elképesztően nőies a pulóver, ha így viseled: divatos darabok szoknyával »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A régi kedvenc káposztás tészta népszerű édesen és sósan is. Ha megkóstolod a rakott, kolbászos, baconös változatot, azt is lelkesen fogod ezentúl készíteni. Így pikánsabb és laktatóbb, mint a hagyományos. Frissen, melegen tálalva is nagyon finom, de ennek a káposztás ételnek is jót tesz, ha többször melegíted.

Káposztás rakott tészta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 40 dkg tészta
  • 1 fej káposzta
  • 20 dkg kolbász
  • 15 dkg szalonna
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 2 dl tejföl
  • zsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A káposzta külső leveleit távolítsd el, majd vágd négy részre, és a torzsáját szedd ki. Vékonyan szeleteld fel, majd tedd egy lábosba. Rakj hozzá kevés zsiradékot, sót, borsot, önts rá két deci vizet, és kis lángon párold puhára körülbelül 30 perc alatt. Közben többször kevergesd meg. A kolbászt karikázd fel, a szalonnát vágd kis darabokra, és pirítsd meg. A tésztát dobd forrásban lévő, sós vízbe, majd főzd meg körülbelül nyolc-tíz perc alatt. Amikor fogkemény, szűrd le, és csepegtesd le.
 

A kolbászt és a bacont keverd össze a káposztával, majd forgasd össze a tésztával. Rendezd kevés zsiradékkal kikent, tűzálló tálba, a tetejére egyengesd a tejfölt, majd szórd meg a kétféle reszelt sajttal. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd 30 percig, vagy amíg a sajt szépen megpirul.  

Ezt is szeretjük