Retró káposztás cvekedli édesen: olcsó és egyszerű
A régimódi, nagyon ízletes káposztás cvekedli akkor is tökéletes lesz, ha ezúttal nem te gyúrod a tésztát.
Régi vita, hogy a káposztás cvekedli sósan vagy édesen az igazi. Ha utóbbira szavazol, hagyd ki belőle a köményt. A káposztás cvekedli önmagában is csúcs, de köretként is nagyon népszerű sültek mellé. Erre még a férfiak sem mondják, hogy nem laknak jól tőle.
Káposztás cvekedli
Hozzávalók 4 személyre
- 1 db fejes káposzta
- 50 dkg tészta nagy kocka
- 2 evőkanál zsír
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál fűszerkömény
- só
- bors
Elkészítés:
A káposzta külső leveleit távolítsd el, és nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. Jól sózd be, és hagyd állni legalább 30 percig, hogy levet eresszen. Ezt követően egy nagyobb lábosban olvaszd meg a zsírt, rakd rá a cukrot, és karamellizáld, azaz olvaszd meg. Ha már barnás, dobd rá a kinyomkodott, reszelt káposztát, és kis lángon, gyakran megkeverve párold puhára.
Fontos állandóan résen lenni, hogy ne égjen le a káposzta. Közben ízlés szerint sózd, borsozd, és szórd rá a fűszerköményt. Akkor az igazi, ha a leve elpárolog, a káposzta pedig piros, ez körülbelül 45 perc. Közben egy nagy fazékban tegyél fel vizet forrni. Ha lobog, rakd bele a tésztát, és főzd roppanósra hét-nyolc perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le, és keverd a káposztához.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció