Káposztás tészta ropogós baconnel: legalább olyan jó, mint a hagyományos
Ez nem a nagyiféle káposztás cvekedli, de biztos, hogy a ress, baconös és fűszeres tésztát is szeretni fogod.

baconos-kaposztas-teszta
Ez is érdekelhet

A bosszúpornótól a virtuális valóságig: elindult a Gyerekaneten.hu, az NMHH szülőknek szóló információs oldala (x)

Fogyassz hazai prémium tejterméket! (x)

Sasszemkezelés: a magyar zenészek is ezt választják (x)

Vírusok ellen segíthetnek a gyógynövények (x)

beauty and style

Gyönyörű lesz: így csempészd be majd az év színét az esküvői dekorációba »

Az Instagram népszerű trollja manökenként is vicces: Celeste Barber szétpózolta a divatbemutatót »

A rózsaarany hajszín ellenállhatatlan: a vörösnél és a szőkénél is divatosabb idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha rohanós hétköznapokon is ragaszkodsz ahhoz, hogy otthon főzz valami finomat és laktatót, a káposztás-baconös tészta remek választás lehet. Fehér káposztából készítsd el, hisz vitaminban gazdag, a bélrendszerre is jótékony hatással van, és most is könnyen beszerezheted. A fokhagyma, a bacon és a kömény adja meg igazán az egyszerű étel nagyszerű ízét. 

 

Káposztás-baconös tészta

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta
  • 1 fej kisebb káposzta
  • 1 mokkáskanál fűszerkömény
  • 10 dkg bacon
  • 3 szál snidling
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát dobd forrásban lévő vízbe, szórj hozzá sót, és főzd meg körülbelül tíz perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le. A káposzta torzsáját távolítsd el, és szeld fel ízlés szerint. Az apróra vágott bacont pirítsd meg egy serpenyőben, majd vedd ki a szalonnadarabokat.
 

A visszamaradt zsíron süsd meg a kis kockákra vágott vöröshagymát, majd amikor már megfonnyad, dobd hozzá a zúzott fokhagymát is. Rakd hozzá a káposztát, és kevergetve süsd négy-öt percig, majd önts hozzá kevés vizet, és párold puhára. Közben ízesítsd sóval, borssal és köménnyel. Forgasd hozzá a tésztát, és süsd össze egy-két perc alatt, majd szórd meg aprított snidlinggel. 
Az erdélyi paradicsomos káposztát is muszáj kipróbálnod még idén télen! 

Ezt is szeretjük