Filléres kapormártás 20 perc alatt - Ezekhez a húsokhoz illik a legjobban
Egyszerű, kicsit savanykás, de nagyon ízletes: a kapormártással könnyen feldobhatod a szárazabb fogásokat.

Filléres kapormártás 20 perc alatt - Ezekhez a húsokhoz illik a legjobban
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Gyerekkorodban te is lapozhattad: a Mi Micsoda-könyvekben mindenre találtál választ (x)

beauty and style

A 17 legszexisebb alakjavító hálóing a nászéjszakára, amiben nem aludni akarsz »

Emlékszel a csíkos papucsra? Most vagányabbat mutatunk »

Így mentsd a helyzetet, ha átizzadtad a ruhád: hasznos trükkök, melyekről minden nőnek tudnia kell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kapor nemcsak a kovászos uborkát vagy a főzelékeket teszi még izgalmasabbá, mártásként is tökéletes. Rengeteg mindenhez illik, tökéletes választás főtt, sült húsokhoz, halhoz, kolbászhoz, virslihez. Sőt, kínálhatod zsemle- vagy húsgombóccal és rántott zöldségekkel is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 csokor kapor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál cukor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kaprot mosd meg és csepegtesd le. A szárakról szedd le a levelet, és vágd apróra. Hevíts egy lábosban kevés zsiradékot, rakd hozzá a zúzott fokhagymát. Amikor kezd színesedni, tedd hozzá a kaprot, és kevergetve süsd rövid ideig. Fontos, hogy ne barnuljon meg. Szórd hozzá a lisztet, és öntsd fel fokozatosan a tejjel. Sózd, borsozd ízlés szerint. Ha elég sűrű, dobhatsz hozzá kevés cukrot, majd húzd le a tűzről. Sűríteni liszttel, hígítani tejjel vagy húslevessel tudod. Hidegen, melegen is kínálhatod.

Ezt is szeretjük