Filléres kapormártás 20 perc alatt - Ezekhez a húsokhoz illik a legjobban
Egyszerű, kicsit savanykás, de nagyon ízletes: a kapormártással könnyen feldobhatod a szárazabb fogásokat.

Filléres kapormártás 20 perc alatt - Ezekhez a húsokhoz illik a legjobban
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

Fázós vagy? 10 megszívlelendő öltözködési trükk télre »

Fantasztikus házi hajpakolás egyetlen olajjal: ápol, és serkenti a növekedést »

Jennifer Aniston falatnyi ruhát húzott, és elfelejtett melltartót venni: 49 évesen is észbontó az alakja »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A kapor nemcsak a kovászos uborkát vagy a főzelékeket teszi még izgalmasabbá, mártásként is tökéletes. Rengeteg mindenhez illik, tökéletes választás főtt, sült húsokhoz, halhoz, kolbászhoz, virslihez. Sőt, kínálhatod zsemle- vagy húsgombóccal és rántott zöldségekkel is.

Kapormártás recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 csokor kapor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál cukor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A kaprot mosd meg és csepegtesd le. A szárakról szedd le a levelet, és vágd apróra. Hevíts egy lábosban kevés zsiradékot, rakd hozzá a zúzott fokhagymát. Amikor kezd színesedni, tedd hozzá a kaprot, és kevergetve süsd rövid ideig. Fontos, hogy ne barnuljon meg. Szórd hozzá a lisztet, és öntsd fel fokozatosan a tejjel. Sózd, borsozd ízlés szerint. Ha elég sűrű, dobhatsz hozzá kevés cukrot, majd húzd le a tűzről. Sűríteni liszttel, hígítani tejjel vagy húslevessel tudod. Hidegen, melegen is kínálhatod.

Ezt is szeretjük