Filléres kapormártás 20 perc alatt - Ezekhez a húsokhoz illik a legjobban
Egyszerű, kicsit savanykás, de nagyon ízletes: a kapormártással könnyen feldobhatod a szárazabb fogásokat.
A kapor nemcsak a kovászos uborkát vagy a főzelékeket teszi még izgalmasabbá, mártásként is tökéletes. Rengeteg mindenhez illik, tökéletes választás főtt, sült húsokhoz, halhoz, kolbászhoz, virslihez. Sőt, kínálhatod zsemle- vagy húsgombóccal és rántott zöldségekkel is.
Kapormártás recept
Hozzávalók 4 személyre
- 2 csokor kapor
- 4 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál cukor
- só
- bors
Elkészítés:
A kaprot mosd meg és csepegtesd le. A szárakról szedd le a levelet, és vágd apróra. Hevíts egy lábosban kevés zsiradékot, rakd hozzá a zúzott fokhagymát. Amikor kezd színesedni, tedd hozzá a kaprot, és kevergetve süsd rövid ideig. Fontos, hogy ne barnuljon meg. Szórd hozzá a lisztet, és öntsd fel fokozatosan a tejjel. Sózd, borsozd ízlés szerint. Ha elég sűrű, dobhatsz hozzá kevés cukrot, majd húzd le a tűzről. Sűríteni liszttel, hígítani tejjel vagy húslevessel tudod. Hidegen, melegen is kínálhatod.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció