Így kandírozz narancshéjat házilag - Az ünnepi sütikbe jól jön

A kandírozott narancshéjat teheted tésztába, márthatod csokiba, és ajándékba is adhatod.

Így kandírozz narancshéjat házilag - Az ünnepi sütikbe jól jön
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Karácsony körül azok is szívesen pepecselnek kandírozott, azaz cukrozott narancshéjjal, akik az év többi részében inkább a boltban vásárolják. Nem nagy kihívás, inkább csak egy kis időt kell ráfordítani. Csokival bevonva mennyei csemege.

Kandírozott narancs

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 kg bio narancs
  • 50 dkg cukor
  • 2,5 l víz
Recept idők

Elkészítés:

A bionarancsot forró víz alatt mosd le alaposan. JA narancsokat hámozd meg, és a héjak belső, fehér részét, amennyire tudod, távolítsd el, másképp nagyon keserű lesz. Tetszésed szerinti méretre darabold fel a héjakat, és legalább egy napra, de inkább három-négyre áztasd hideg vízbe.

Szórd két és fél liter vízbe a cukrot, és tedd fel főni. Ha forr, add hozzá a héjakat, és állandó kevergetés mellett főzd őket üvegesre, mintha csak hagymát pirítanál. Ha még nem eléggé üvegesek, de kevés a víz rajtuk, önts még hozzá. Amikor kész, szedd ki a héjakat egy rácsra, és hagyd, hogy lecsepegjenek, majd csomagold el.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük