Így kandírozz narancshéjat házilag - Az ünnepi sütikbe jól jön
A kandírozott narancshéjat teheted tésztába, márthatod csokiba, és ajándékba is adhatod.

Így kandírozz narancshéjat házilag - Az ünnepi sütikbe jól jön
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Karácsony körül azok is szívesen pepecselnek kandírozott, azaz cukrozott narancshéjjal, akik az év többi részében inkább a boltban vásárolják. Nem nagy kihívás, inkább csak egy kis időt kell ráfordítani. Csokival bevonva mennyei csemege.

Kandírozott narancs

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 kg bio narancs
  • 50 dkg cukor
  • 2,5 l víz
Recept idők

Elkészítés:

A bionarancsot forró víz alatt mosd le alaposan. JA narancsokat hámozd meg, és a héjak belső, fehér részét, amennyire tudod, távolítsd el, másképp nagyon keserű lesz. Tetszésed szerinti méretre darabold fel a héjakat, és legalább egy napra, de inkább három-négyre áztasd hideg vízbe.

Szórd két és fél liter vízbe a cukrot, és tedd fel főni. Ha forr, add hozzá a héjakat, és állandó kevergetés mellett főzd őket üvegesre, mintha csak hagymát pirítanál. Ha még nem eléggé üvegesek, de kevés a víz rajtuk, önts még hozzá. Amikor kész, szedd ki a héjakat egy rácsra, és hagyd, hogy lecsepegjenek, majd csomagold el.

Ezt is szeretjük