Serpenyőben sült, kakukkfüves tarja: puhára, omlósra sül
Ha így sütöd a fokhagymás-kakukkfüves tarját, a hús nem szárad ki, puha és szaftos marad, ráadásul gyorsan elkészül.
![Kakukkfüves tarja](https://kep.index.hu/1/0/3926/39265/392651/39265193_9aedb97eb929a75283f9944f96655115_wm.jpg)
A tarja nem véletlenül olyan kedvelt: gyorsan, egyszerűen és változatosan elkészítheted, ráadásul fejedelmi ebéd lehet. Nem kell túlbonyolítani a fűszerezést, a fokhagyma és a kakukkfű csodás ízt ad neki. Ha serpenyőben sütöd meg, viszonylag gyorsan vajpuha lesz. A sütés ideje a tarja vastagságától függően változhat.
Kakukkfüves tarja
Hozzávalók
- 70 dkg sertéstarja kakukkfű
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál kakukkfű aprított
- 1 evőkanál zsír
- só
- bors
Elkészítés:
A húst mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet. Szeleteld fel, ha szükséges, enyhén klopfold ki egy kicsit. Érdemes bevagdosni vagy több helyen villával megszurkálni, hogy sütés közben a tarja ne ugorjon össze. A szeletek mindkét oldalát szórd meg ízlés szerint sóval, borssal, kakukkfűvel.
A zsírt hevítsd fel, rakd bele a szeleteket, és a hús mindkét oldalát hirtelen, nagy lángon süsd meg. Tedd a tarjára a zúzott fokhagymát, önts alá kevés vizet, és kisebb hőfokon párold puhára fedő alatt oldalanként körülbelül 15-15 perc alatt. A végén vedd le a fedőt, és süsd zsírjára a húst. Rögtön, forrón tálald.
A fűszeres tarja ropogós krumplis bundában is fenséges.