Serpenyőben sült, kakukkfüves tarja: puhára, omlósra sül

Ha így sütöd a fokhagymás-kakukkfüves tarját, a hús nem szárad ki, puha és szaftos marad, ráadásul gyorsan elkészül.

Kakukkfüves tarja
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

A tarja nem véletlenül olyan kedvelt: gyorsan, egyszerűen és változatosan elkészítheted, ráadásul fejedelmi ebéd lehet. Nem kell túlbonyolítani a fűszerezést, a fokhagyma és a kakukkfű csodás ízt ad neki. Ha serpenyőben sütöd meg, viszonylag gyorsan vajpuha lesz. A sütés ideje a tarja vastagságától függően változhat. 

Kakukkfüves tarja

Hozzávalók

  • 70 dkg kakukkfű sertéstarja
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál aprított kakukkfű
  • 1 evőkanál zsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst mosd meg, törölgesd le róla a nedvességet. Szeleteld fel, ha szükséges, enyhén klopfold ki egy kicsit. Érdemes bevagdosni vagy több helyen villával megszurkálni, hogy sütés közben a tarja ne ugorjon össze. A szeletek mindkét oldalát szórd meg ízlés szerint sóval, borssal, kakukkfűvel. 

 

A zsírt hevítsd fel, rakd bele a szeleteket, és a hús mindkét oldalát hirtelen, nagy lángon süsd meg. Tedd a tarjára a zúzott fokhagymát, önts alá kevés vizet, és kisebb hőfokon párold puhára fedő alatt oldalanként körülbelül 15-15 perc alatt. A végén vedd le a fedőt, és süsd zsírjára a húst. Rögtön, forrón tálald. 
A fűszeres tarja ropogós krumplis bundában is fenséges.

Ezt is szeretjük