Egészben sült, kakukkfüves szűzpecsenye a sütőből: szaftos, és szinte szétomlik a szádban
Az egészben sült, kakukkfüves szűzpecsenye bármilyen alkalommal feltálalható, fejedelmi lakoma, amivel alig van munka.
A szűzpecsenye a sertés talán legfinomabb része. Bár nem feltétlenül olcsó, mégis érdemes időnként beszerezni, mert kevés munkával készíthetsz belőle igazi lakomát. A húst elkészítés előtt egy-két órát hagyd fűszeres pácban. Mielőtt betolod a sütőbe, nagy lángon piríts kérget minden oldalára, így az ízletes és értékes nedvek sütés közben sem illannak el belőle.
Kakukkfüves szűzpecsenye receptje
Hozzávalók
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db szűzpecsenye
- 1 dl olaj
- 1 teáskanál szárított kakukkfű
- só
- bors
- 2 ág friss kakukkfű
Elkészítés:
A hosszúkás szűzpecsenyét szabadítsd meg a hártyáitól, és szórd meg sóval. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezdekkel, az őrölt kakukkfűvel és a borssal. A húst helyezd ebbe a pácba, és tartsd benne legalább egy órát. Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Ha a pácolási idő letelt, hevíts fel egy száraz serpenyőt, nagy lángon egy-két perc alatt piríts kérget a hús összes oldalára, majd emeld át egy tepsibe. Dobj mellé néhány friss kakukkfűágat, öntsd le a maradék páclével, és alufóliával letakarva told a sütőbe annyi időre, amíg omlósra sül.
Közben a köretet is elkészítheted mellé - egy izgalmas, színes zöldségköret például remekül passzol hozzá.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept