10 perces kakukkfüves lencsekrém: a szilveszteri bulira is összedobhatod

A kakukkfüves lencsekrémet akár konzervből is készítheted, így tényleg pillanatok alatt az asztalra kerülhet.

Kakukkfüves lencsekrém
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Izgalmas szilveszteri vagy újévi fogás a kaukkfüves lencsekrém: mártogathatsz bele nyers zöldségeket, vagy kenheted ropogós bagett tetejére. Az őrölt szezámmagból készült tahiniszósz a hummusznak is az alapja: ezt házilag is elkészítheted, vagy megvásárolhatod bármelyik nagyobb boltban.

Kakukkfüves lencsekrém

Hozzávalók 6 személyre

  • 40 dkg konzervlencse
  • 10 szem szárított paradicsom
  • 2 evőkanál tahiniszósz
  • 2 evőkanál víz
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • 1 citrom leve
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál vöröshagymapor
  • 0.5 evőkanál füstölt paprika a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A konzervlencsét csepegtesd le, és tedd egy turmixgépbe. Add hozzá a kockákra vágott szárított paradicsomot, a tahiniszószt, a vizet, a szójaszószt, a citrom kifacsart levét, a kakukkfüvet, a fokhagymaport és a vöröshagymaport. Turmixold krémesre, és kanalazd egy tálba. A tetejét hintsd meg füstölt paprikával, majd tedd a hűtőbe, hogy az ízei összeérjenek.

Tahinis alappal élénkzöld, fűszeres mártogatóst is készíthetsz.

Tahinis öntet friss fűszernövényekkel: salátához és tésztához is illik

Ez a gyönyörű zöld színű, tahinivel készült öntet igazi vitaminbomba: a fűszerek mellett spenót is kerül bele, így nemcsak nagyon finom, de tápláló is.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Kép: nito100 / Getty Images

Ezt is szeretjük