10 perces kakukkfüves lencsekrém: a szilveszteri bulira is összedobhatod
A kakukkfüves lencsekrémet akár konzervből is készítheted, így tényleg pillanatok alatt az asztalra kerülhet.
Izgalmas szilveszteri vagy újévi fogás a kaukkfüves lencsekrém: mártogathatsz bele nyers zöldségeket, vagy kenheted ropogós bagett tetejére. Az őrölt szezámmagból készült tahiniszósz a hummusznak is az alapja: ezt házilag is elkészítheted, vagy megvásárolhatod bármelyik nagyobb boltban.
Kakukkfüves lencsekrém
Hozzávalók 6 személyre
- 40 dkg konzervlencse
- 10 szem szárított paradicsom
- 2 evőkanál tahiniszósz
- 2 evőkanál víz
- 1 evőkanál szójaszósz
- 1 citrom leve
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál vöröshagymapor
- 0.5 evőkanál füstölt paprika a szóráshoz
Elkészítés:
A konzervlencsét csepegtesd le, és tedd egy turmixgépbe. Add hozzá a kockákra vágott szárított paradicsomot, a tahiniszószt, a vizet, a szójaszószt, a citrom kifacsart levét, a kakukkfüvet, a fokhagymaport és a vöröshagymaport. Turmixold krémesre, és kanalazd egy tálba. A tetejét hintsd meg füstölt paprikával, majd tedd a hűtőbe, hogy az ízei összeérjenek.
Tahinis alappal élénkzöld, fűszeres mártogatóst is készíthetsz.
Tahinis öntet friss fűszernövényekkel: salátához és tésztához is illik
Ez a gyönyörű zöld színű, tahinivel készült öntet igazi vitaminbomba: a fűszerek mellett spenót is kerül bele, így nemcsak nagyon finom, de tápláló is.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kép: nito100 / Getty Images