Omlós, kakukkfüves, fokhagymás csirke: sütőben sütve sem szárad ki
Érdemes a kakukkfüves-fokhagymás csirkét több órán át pácolni, mert sokkal omlósabb és ízletesebb lesz.
A tepsiben sült húsok nagyon praktikusak, hisz alig van velük munka. A kakukkfű és a fokhagyma külön-külön is sokat dob a csirkén, hát még együtt! Ez a fogás egy óra alatt elkészül, és a csirke bármely részét használhatod, szárnyát, combját, mellét, de akár vegyesen is pakolhatod a tepsibe.
Kakukkfüves, fokhagymás csirke
Hozzávalók 4 személyre
- 1 dkg csirke
- 20 dkg gomba
- 3 evőkanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ág kakukkfű
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 db vöröshagyma
- 1 mokkáskanál bors
- só
Elkészítés:
A csirkedarabokat tisztítsd meg, öblítsd le, csepegtesd le. Az olajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával és egy ág kakukkfűvel, majd dörzsöld be vele a húst. Óvatosan nyúlj be a bőre alá is. Rendezd a csirkét egy kevés zsiradékkal kikent tepsibe. Tedd rá a maradék kakukkfüvet, de rakhatsz mellé ízlés szerint gombát, vöröshagymát és más zöldséget is.
Locsold meg vízzel, fóliázd le, és told előmelegített sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül 45-50 percig, közben több részleten locsold a húsra a száraz fehérbort, és időnként forgasd meg a csirkét. Amikor már puha, és könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le a fóliát, és pirítsd meg.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció