Omlós, szaftos csirkemell kakukkfüves pácban sütve: fejedelmi fogás egyszerűen
Fantasztikus ebéd könnyedén! A kakukkfüves csirkemell finom puha lesz, és nem szárad ki.
A kakukkfű az ógörög kulináris kultúra egyik alap fűszernövénye volt, és népszerűsége máig töretlen. Olyan ízletessé varázsolja a csirkemellet, hogy mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját! Akkor érik össze igazán a hússal, ha a sütés előtti este bepácolod, és egész éjjel pihenteted a fűszerkeverékben. Szórj a tepsibe zöldséget, így a köret is elkészül a hússal együtt.
Kakukkfüves csirkemell
Hozzávalók
- 4 db csirkemell
- 4 evőkanál olaj
- 1 ág kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 db citrom
- só
- bors
Elkészítés:
Öntsd egy edénybe az olajat, a kakukkfüvet, szórj hozzá ízlés szerinti sót, borsot, facsard hozzá a fél citrom levét, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, majd gondosan keverd össze. A csirkemellet jól öblítsd át. Ha vékonyabb szeletekre vágod, még gyorsabban átsül. Rakd a páclébe, és forgasd meg benne a húst. Takard le, és hagyd legalább egy órán át a fűszerkeverékben.
Pácolás után tedd át egy kevés zsiradékkal kikent sütőbe, önts alá kevés vizet, majd 40 percig süsd lefóliázva. Közben locsolgasd a húst. Amikor már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció