Omlós, szaftos csirkemell kakukkfüves pácban sütve: fejedelmi fogás egyszerűen
Fantasztikus ebéd könnyedén! A kakukkfüves csirkemell finom puha lesz, és nem szárad ki.
A kakukkfű az ógörög kulináris kultúra egyik alap fűszernövénye volt, és népszerűsége máig töretlen. Olyan ízletessé varázsolja a csirkemellet, hogy mindenki megnyalja utána mind a tíz ujját! Akkor érik össze igazán a hússal, ha a sütés előtti este bepácolod, és egész éjjel pihenteted a fűszerkeverékben. Szórj a tepsibe zöldséget, így a köret is elkészül a hússal együtt.
Kakukkfüves csirkemell
Hozzávalók
- 4 db csirkemell
- 4 evőkanál olaj
- 1 ág kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- 0.5 db citrom
- só
- bors
Elkészítés:
Öntsd egy edénybe az olajat, a kakukkfüvet, szórj hozzá ízlés szerinti sót, borsot, facsard hozzá a fél citrom levét, rakd hozzá a zúzott fokhagymát, majd gondosan keverd össze. A csirkemellet jól öblítsd át. Ha vékonyabb szeletekre vágod, még gyorsabban átsül. Rakd a páclébe, és forgasd meg benne a húst. Takard le, és hagyd legalább egy órán át a fűszerkeverékben.
Pácolás után tedd át egy kevés zsiradékkal kikent sütőbe, önts alá kevés vizet, majd 40 percig süsd lefóliázva. Közben locsolgasd a húst. Amikor már puha, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg.
Miért félünk attól, amit nem ismerünk?
Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?
A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció