Kevert kakaós süti sok dióval és lekvárral
Egy szelet biztos nem elég belőle
Ezt a kakaós kevert sütit csupa finomság teszi még csábítóbbá.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kakaós kevert sütit viheted vendégségbe, elkészítheted bármilyen alkalomra, de a szürke hétköznapokat is képes megédesíteni. Ha Pocsayné Vincze Tünde receptjét követed, a tészta nagyon finom és omlós lesz.

Kakaós kevert süti

Hozzávalók 24 szelethez:

Tészta hozzávalói

  • 35 dkg porcukor
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg apróra vágott dió
  • 18 dkg vaj
  • 6 db tojás
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • rumaroma
  • sárgabaracklekvár

Máz hozzávalói

  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 3 evőkanál tej
  • 2 evőkanál kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

Keverd habosra a szobahőmérsékletű vajat a cukorral, majd add hozzá a tojássárgákat, és jól dolgozd össze. Vegyítsd a lisztet a kakaóval, a dióval és a szódabikarbónával, majd öntsd a cukros-tojássárgás vajhoz. A fehérjét verd kemény habbá, és óvatosan ezt is forgasd a masszához. Ha szereted, egy kis rumaromát is önthetsz hozzá.

Egyengesd a tésztát vajjal kikent és lisztezett, közepes méretű tepsibe, tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 35 percig süsd. Ekkor végezz tűpróbát, azaz szúrj egy hústűt vagy kést a sütibe, és ha nem ragad rá a tészta, akkor kész. Vedd ki, és még forrón, jó vastagon kend rá a lekvárt.

Végül készítsd el a mázat. Öntsd a tejet egy lábasba, rakd hozzá a vajat, a porcukrot és a kakaóport, majd melegítsd össze. Még forrón kend a sütemény tetejére. Ha kihűl a tészta, tedd be dermedni a hűtőbe. Utána vízbe mártott késsel szeleteld fel.

Ezt is szeretjük