Kakaós tekercs egyszerű kelt tésztából: legalább olyan jó, mint a csiga
A házias kelt tésztáknak mindig nagy sikerük van. Csiga helyett csábító tekercseket is készíthetsz.

- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »
- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
A foszlós kakaós tekerccsel biztos sikerre számíthatsz. Ezzel a kelt tésztával nem nehéz bánni, csak arra figyelj, hogy alaposan dolgozd ki, és várd meg, míg jól megkel. A vajas, kalácsra nagyon hasonlító tészta kicsit tömörebb, és jó laktató. Ha van dagasztógéped, még egyszerűbb lesz a dolgod.
Kakaós tekercs kelt tésztából
Hozzávalók
A tésztához
- 50 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 3 dl tej
- 2.5 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 1 db tojás
- 1 csipet só
A töltelékhez
- 20 dkg vaj
- 5 evőkanál cukor
- 3 evőkanál kakaópor
A tetejére
- tej
Elkészítés:
A cukrot rakd egy deci langyos tejbe, és morzsold bele az élesztőt. Futtasd fel körülbelül 10 perc alatt, azaz várd meg, amíg jól megemelkedik, és habos lesz. A lisztet szórd egy tálba, keverd hozzá a sót, add hozzá a tojást, a puha vajat, a maradék langyos tejet és a felfutott élesztőt. Dolgozd össze, addig dagaszd, amíg el nem válik a táltól, és le nem jön a kezedről. Takard le, és keleszd körülbelül 45 percig.
Közben a töltelékhez a vajat olvaszd fel, keverd össze a cukorral és a kakaóval. A duplájára kelt tésztát rakd lisztezett felületre, és nyújtsd vékonyra. Tekerd fel a hosszanti oldalánál kezdve, majd vágd tetszés szerinti vastagságúra. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, kend meg a tekercsek tetejét tejjel, és keleszd még 20-30 percig. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 30 perc alatt.
Kakaós csigát is készíthetsz otthon, finom puha és foszlós lesz.
Még több recept