Kakaós-mascarponés piskótatekercs: friss gyümölcsökkel ellenállhatatlan
Puha, kakaós piskóta, lágy krém és sok eper: ugye te sem mondanál nemet erre a sütire?

kakaos-mascarpones-piskotatekercs
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A piskótatekercs megunhatatlan édesség, amit gyorsan össze lehet dobni, ugyanakkor könnyű elhibázni. Gyakran előfordul, hogy törik, esetleg leragad vagy megreped a tészta. Fontos, hogy a piskótát még melegen tekerd fel. A mascarponés krém egyáltalán nem émelyítő, és percek alatt kikevered. Most érdemes eperrel gazdagítani a sütit. Ha még fokoznád az élvezetet, csorgass csokit is a tetejére. 

Kakaós-mascarponés piskótatekercs

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 5 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 40 dkg mascarpone
  • 20 dkg eper
  • 12 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A piskótához a lisztet és a kakaóport szitáld össze. A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a cukrot, és géppel keverd jó habosra. Részletekben forgasd hozzá a kakaós elegyet, majd dolgozd csomómentesre a masszát. Simítsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt.
Amikor a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, fordítsd egy tiszta, porcukorral megszórt konyharuhára. A piskótáról húzd le a papírt, majd a konyharuhával tekerd fel, és így hagyd kihűlni.

A mascarponét rakd egy tálba, keverd jó habosra a kétféle cukorral. A tejszínt verd kemény habbá, majd részletekben dolgozd a mascarponéhoz. Csavard le a piskótát, kend meg a krémmel, és ismét tekerd fel. Tálalás előtt halmozz a tetejére megtisztított, feldarabolt epret. 
Süss minél több epres sütit, a pite mindig jó választás!

Ezt is szeretjük