Kakaós-mascarponés piskótatekercs: friss gyümölcsökkel ellenállhatatlan
Puha, kakaós piskóta, lágy krém és sok eper: ugye te sem mondanál nemet erre a sütire?


- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A piskótatekercs megunhatatlan édesség, amit gyorsan össze lehet dobni, ugyanakkor könnyű elhibázni. Gyakran előfordul, hogy törik, esetleg leragad vagy megreped a tészta. Fontos, hogy a piskótát még melegen tekerd fel. A mascarponés krém egyáltalán nem émelyítő, és percek alatt kikevered. Most érdemes eperrel gazdagítani a sütit. Ha még fokoznád az élvezetet, csorgass csokit is a tetejére.
Kakaós-mascarponés piskótatekercs
Hozzávalók
- 6 db tojás
- 6 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 40 dkg mascarpone
- 20 dkg eper
- 12 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A piskótához a lisztet és a kakaóport szitáld össze. A tojásokat üsd egy tálba, add hozzá a cukrot, és géppel keverd jó habosra. Részletekben forgasd hozzá a kakaós elegyet, majd dolgozd csomómentesre a masszát. Simítsd a tésztát egy sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe, és 170 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt.
Amikor a tésztába szúrt tűt üresen húzod ki, fordítsd egy tiszta, porcukorral megszórt konyharuhára. A piskótáról húzd le a papírt, majd a konyharuhával tekerd fel, és így hagyd kihűlni.
A mascarponét rakd egy tálba, keverd jó habosra a kétféle cukorral. A tejszínt verd kemény habbá, majd részletekben dolgozd a mascarponéhoz. Csavard le a piskótát, kend meg a krémmel, és ismét tekerd fel. Tálalás előtt halmozz a tetejére megtisztított, feldarabolt epret.
Süss minél több epres sütit, a pite mindig jó választás!
Még több recept