A legfinomabb házi kakaós kalács receptje
A házi foszlós kakaós kalácsnak a bolti a nyomába sem érhet.
Ha friss, meleg, foszlós kakaós kalács kerül az asztalra, akkor a szürke, unalmas napok is ünnepekké válnak. A népszerű péksüti reggelire, vacsorára, kakaóval lekvárral is isteni. Ráérős napokon próbáld ki te is az önbizalom-növelő receptet.

Kakaós kalács
Hozzávalók 12 szelethez
- 80 dkg liszt
- 5 dkg kristálycukor
- 3 dl tej
- 3 tojás
- 1 dl étolaj
- 1 csomag élesztő
- csipet só
- 1 tojás a tetejére
A krémhez
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg vaj
- 3 evőkanál kakaó
Elkészítés:
Keverd össze az élesztőt egy deci meglangyosított tejjel, és hagyd, hogy felfusson, tehát jelentősen megemelkedjen. A tej semmiképpen ne legyen forró. Ha megkel, add hozzá a lisztet, a tojásokat, kevés cukrot, egy csipet sót, az olajat és a maradék langyos tejet. Ha a tészta elválik az edény falától, és hólyagos, takard le konyharuhával, majd hagyd kelni legalább 30-40 percig. Ha a duplájára nő, akkor jó. Közben készítsd el a krémet, tehát jól keverd össze a vajat, a porcukrot és a kakaót.
Oszd a tésztát kétfelé. Mindegyik részből készíts három cipót, és nyújtsd ki egyesével. Kend meg a krémmel, ezután tekerd fel, mint a kalácsot, és nyújtsd el addig, hogy össze tudd fonni. Verd fel a tojást, és kend meg vele a kalács tetejét. Tedd a kész tésztát kivajazott tepsibe, és süsd 170 fokon szép pirosra körülbelül 35-40 perc alatt.
