Pillekönnyű kakaós csiga túrós tésztából: ezt csomagold az uzsonnás dobozba
Ez az expressz sebességgel elkészíthető, túrós tésztájú kakaós csiga mentő ötlet időszűkében.

turos-tesztaju-kakaos-csiga
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A túrós tésztájú kakaós csiga nagy előnye, hogy nem kell dagasztani, keleszteni, pihentetni. Gyorsan összeállítod, és már mehetnek is a tekercsek a sütőbe. Ideális, ha nincs sok időd, mégis szeretnél házi finomságot csomagolni csemetédnek az iskolába. Csak addig süsd, amíg kis színt kap, különben a pihe-puha tészta kiszárad. 

Kakaós csiga túrós tésztából

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 10 dkg porcukor
  • 0.5 dl tej
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez

  • 8 dkg kakaó
  • 4 dkg porcukor

Kenéshez

  • 3 evőkanál olvasztott vaj
Recept idők

Elkészítés:

A túrót rakd egy tálba, és villával nyomkodd meg. Add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, és keverd krémesre. Öntsd hozzá részletekben a tejet és az olajat, dolgozd hozzá a sütőporral és a sóval vegyített lisztet, majd  gyorsan gyúrd össze. Rakd át a tésztát enyhén lisztezett felületre, nyújtsd ki félcentisre és téglalap alakúra. Kend meg az olvasztott vajjal, majd szórd meg a cukor és a kakaó keverékével.

Tekerd fel szorosan, és vágj belőle körülbelül egy-másfél centis szeleteket. 
Pakold a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd meg körülbelül 12-15 perc alatt. Ha szeretnéd, porcukorral is megszórhatod.
A fahéjas csigának is képtelenség ellenállni. A ropogós külsejű, omlós belsejű süti tele van töltelékkel. 

Ezt is szeretjük