Régimódi, foszlós kakaós csiga naranccsal: így még finomabb lesz

Adj egy csavart a régi kakaós csigának, és tegyél a töltelékébe narancslekvárt! A végeredmény magáért beszél majd.

Kakaós csiga narancslekvárral
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hagyományos kakaós csiga narancslekvárral megbolondítva talán még finomabb, mint az eredeti változat. Ezekkel az arányokkal készítve a tészta is megfelelően puha és foszlós lesz. Kelt tészta összeállításakor ügyelj arra, hogy minden hozzávaló szoba-hőmérsékletű legyen, ezért felhasználás előtt legalább egy órával vedd ki őket a hűtőből!

Kakaós csiga narancslekvárral

Hozzávalók 4 személyre

A tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 4 dkg vaj
  • 2.5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 csipet

A töltelékhez

  • 12 dkg narancslekvár
  • 10 dkg vaj
  • 8 dkg cukrozatlan kakaópor
  • 2.5 evőkanál porcukor

A tetejére

  • 2 tojássárgája
  • 2 dl habtejszín
  • 1 evőkanál kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, add hozzá a cukrot, morzsold bele az élesztőt, és futtasd fel. Közben a lisztet szitáld át. Sózd meg, add hozzá a tojássárgákat, a felkockázott, puha vajat, végül az élesztős tejet, és először fakanállal, utána kézzel dolgozd jól össze. Letakarva keleszd egy óra alatt a duplájára.

Amíg a tészta pihen, állítsd össze a tölteléket. Olvaszd fel a vajat, majd keverd hozzá a kakaót, a porcukrot, végül a narancslekvárt. Tedd félre kihűlni.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki téglalap alakúra. Kend meg a töltelékkel úgy, hogy az egyik hosszú oldalától egy három-négy centi széles sávot hagyj üresen, így nem fog kifolyni a töltelék. Tekerd fel, vágj belőle darabokat, és az így kapott csigákat helyezd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Kend meg a tetejüket tojássárgával, a tepsit takard le, és így pihentesd további fél órát.

A sütőt közben melegítsd elő 200 fokra. Told a tepsit a sütőbe. 25 perc múlva vedd ki, és mérsékeld a hőmérsékletet 150 fokra. A csigák tetejét kend meg meleg tejszínnel, szórd meg kristálycukorral, tedd vissza a sütőbe, és így süsd még további tíz percig.

A sós kelt tészta is isteni: a régimódi burgonyafánk mindenkinek ízlik majd.

Pénztárcabarát burgonyafánk egyszerűen: bevált nagyireceptet mutatunk

A levegős tésztájú pampuska finom magában, de lekvárral is ki lehet próbálni, és még szaftosabb ételek mellé köretként is tökéletes választás.

Elolvasom

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük