Kakukkfüves kacsamájpástétom házilag
Ínyencek is imádni fogják
A bolti kacsamájpástétom meg sem közelíti azt, amit otthon készítesz.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A rendkívül egészséges máj remek alapanyag, változatos ételeket varázsolhatsz belőle. Az egyik legkülönlegesebb a kacsamájpástétom, főleg, ha megbolondítod egy kicsit. Hűtőben tárolva egy hétig is eláll. Persze csak akkor, ha nem fogy el korábban!

Kacsamájpástétom

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg pecsenye kacsamáj
  • 15 dkg vaj
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tej
  • 3 ág friss kakukkfű
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 közepes szál sárgarépa
  • 1 kisebb szál fehérrépa
  • 1/2 dl portói bor
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A májat a pástétom készítése előtti napon mosd meg, a hártyákat szedd le róla, töröld szárazra. Tedd annyi tejbe, amennyi ellepi, és nyomj bele két gerezd fokhagymát. Másnap vedd ki belőle a májat, töröld meg, kockázd fel. A füstölt szalonnát aprítsd fel, és alacsony hőfokon süsd ki a zsírját.

A hagymát vágd apróra, pirítsd meg a szalonnából kisült zsíron, és add hozzá  a májat. Egy-két perc elteltével forgasd át, ízesítsd sóval, borssal, majd mehet hozzá a vékonyan felszeletelt sárga- és fehérrépa, valamint a fokhagyma. Az egészet együtt párold, amíg a zöldségek megpuhulnak. Mielőtt levennéd a tűzről, rakd hozzá a kakukkfű leveleit és a portóit, majd forgasd át az egészet, főzd még két-három percig.

Ha már puha a máj, tedd vissza a kisütött szalonnát is. Botmixerrel pépesíts mindent, és a vajjal keverd habosra. Kóstold meg, ízesítsd még sóval, borssal, portóival. Ha kész, önts kevés olvasztott kacsazsírt egy edénybe, erre kanalazd a pástétomot, egyengesd el, majd a tetejére is tégy vékony réteg zsírt, és szórd meg kakukkfűlevelekkel. Hideg helyen tárold.

Ezt is szeretjük