Egyszerű, de fenséges kacsamájpástétom - Fantasztikus előétel
A kacsamájpástétom igazi ínyenc fogás, amit otthon sem kihívás elkészíteni.
Miért vennél bolti máspástétomot, ha a házi legalább olyan finom? Ráadásul biztosan tudod, hogy mi kerül bele. Krémes lesz és nagyon ízletes. Előételnek az egyik legjobb, amit az ünnepi menühöz kínálhatsz.
Kacsamájpástétom recept
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg kacsamáj
- 10 dkg vaj
- 3 dl tej
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 mokkáskanál bors
- 1 mokkáskanál majoranna
- rozmaring
- só
Elkészítés:
Sütés előtti napon a májat tisztítsd meg jó alaposan. A tejbe keverj két gerezd zúzott fokhagymát, rakd bele a májat, fedd le, és pihentesd egy éjszakán át. Másnap öntsd le róla a tejet. A vöröshagymát pucold meg és aprítsd fel. Az olivaolajat tedd egy lábosba, és rakd bele a májat. Fűszerezd borssal, majoránnával, rozmaringgal, add hozzá a maradék fokhagymát, majd süsd meg 15 perc alatt.
Közben többször kevergesd meg. Amikor a máj puha, vedd le a tűzről. Sózd meg ízlés szerint, és botmixerrel pépesítsd. Keverd hozzá a vajat is, hogy még krémesebb legyen. Egyengesd a májat egy kisebb tálba vagy őzgerincformába, és tedd a hűtőbe legalább négy-öt órára.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció