Egyszerű, de fenséges kacsamájpástétom - Fantasztikus előétel
A kacsamájpástétom igazi ínyenc fogás, amit otthon sem kihívás elkészíteni.

Egyszerű, de fenséges kacsamájpástétom - Fantasztikus előétel
Ez is érdekelhet

7 tipp kényelmes ajándékvásárláshoz - találd meg a legjobb ajánlatot! (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

beauty and style

A tökéletesen besütött haj titka a sztárfodrász szerint: nem mindegy, mivel csinálod »

Így viseld a fekete leggings-et télen: nem csak pulcsival lehet stílusos »

Másodpercek alatt visszazsugorodik a kinyúlt hajgumi: csak víz kell hozzá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Miért vennél bolti máspástétomot, ha a házi legalább olyan finom? Ráadásul biztosan tudod, hogy mi kerül bele. Krémes lesz és nagyon ízletes. Előételnek az egyik legjobb, amit az ünnepi menühöz kínálhatsz.

Kacsamájpástétom recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg kacsamáj
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál bors
  • 1 mokkáskanál majoránna
  • rozmaring
Recept idők

Elkészítés:

Sütés előtti napon a májat tisztítsd meg jó alaposan. A tejbe keverj két gerezd zúzott fokhagymát, rakd bele a májat, fedd le, és pihentesd egy éjszakán át. Másnap öntsd le róla a tejet. A vöröshagymát pucold meg és aprítsd fel. Az olivaolajat tedd egy lábosba, és rakd bele a májat. Fűszerezd borssal, majoránnával, rozmaringgal, add hozzá a maradék fokhagymát, majd süsd meg 15 perc alatt.
 

Közben többször kevergesd meg. Amikor a máj puha, vedd le a tűzről. Sózd meg ízlés szerint, és botmixerrel pépesítsd. Keverd hozzá a vajat is, hogy még krémesebb legyen. Egyengesd a májat egy kisebb tálba vagy őzgerincformába, és tedd a hűtőbe legalább négy-öt órára.

Ezt is szeretjük