Juhtúróval töltött gomba a sütőből: főétel vagy szénhidrátszegény köret is lehet
A juhtúróval töltött gombával alig van munka, miközben előételként vagy főfogásként is remekül működik.
A karakteres ízű juhtúró megosztó étel, de aki szereti, biztos, hogy gomba töltelékeként is szívesen fogyasztja majd. Nagy fejű darabokat válassz hozzá, amelyekbe könnyű belekanalazni a tölteléket. Még finomabb, ha a tetején reszelt sajt is pirul.
Juhtúróval töltött gomba
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg juhtúró
- 10 dkg reszelt sajt
- 8 nagy fejű gomba
- 2 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál vaj
- 1 teáskanál kakukkfű
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
Elkészítés:
A gombák tönkjét vájd ki, a kalapokat alaposan mosd meg, törölgesd le, és szórd meg mindkét oldalukat meg sóval és borssal. A juhtúrót keverd egyneműre a tejföllel, forgasd össze kakukkfűvel és apróra vágott petrezselyemmel, és oszd el egyenként a gombafejekben. Az adagok tetejére tegyél egy-egy kis darabka vajat, szórd meg őket reszelt sajttal, és told az egészet 200 fokos sütőbe húsz percre, amíg a gomba megpuhul, a sajt a tetején pedig aranyszínűre pirul.
A klasszikus körözöttnek is juhtúró az alapja.
A legfinomabb, nagyiféle körözött receptje - Friss, ropogós héjú kiflivel a legjobb
A tökéletes körözött készítése is az ahány ház, annyi szokás elvén alapszik, mindenkinek megvan a tuti receptje, ahogy nekünk is.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció