Juhtúróval töltött gomba a sütőből: főétel vagy szénhidrátszegény köret is lehet

A juhtúróval töltött gombával alig van munka, miközben előételként vagy főfogásként is remekül működik.

Juhtúróval töltött gomba
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A karakteres ízű juhtúró megosztó étel, de aki szereti, biztos, hogy gomba töltelékeként is szívesen fogyasztja majd. Nagy fejű darabokat válassz hozzá, amelyekbe könnyű belekanalazni a tölteléket. Még finomabb, ha a tetején reszelt sajt is pirul.

Juhtúróval töltött gomba

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg juhtúró
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 8 nagy fejű gomba
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A gombák tönkjét vájd ki, a kalapokat alaposan mosd meg, törölgesd le, és szórd meg mindkét oldalukat meg sóval és borssal. A juhtúrót keverd egyneműre a tejföllel, forgasd össze kakukkfűvel és apróra vágott petrezselyemmel, és oszd el egyenként a gombafejekben. Az adagok tetejére tegyél egy-egy kis darabka vajat, szórd meg őket reszelt sajttal, és told az egészet 200 fokos sütőbe húsz percre, amíg a gomba megpuhul, a sajt a tetején pedig aranyszínűre pirul.

A klasszikus körözöttnek is juhtúró az alapja.

A legfinomabb, nagyiféle körözött receptje - Friss, ropogós héjú kiflivel a legjobb

A tökéletes körözött készítése is az ahány ház, annyi szokás elvén alapszik, mindenkinek megvan a tuti receptje, ahogy nekünk is.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük