Pihe-puha juhtúrós pogácsa: dagasztás nélkül még egyszerűbb
Ha egyszerű, gyors, mégis különleges pogácsát készítenél, a juhtúrós változat jól jön.

A pogácsákat változatos ízben, formában is elkészítheted, a juhtúrósban biztosan nem fogsz csalódni. Nincs vele sok munka, csak össze kell gyúrni a hozzávalókat. Figyelj, mert a juhtúró miatt nem kell hozzá túl sok só.
Juhtúrós pogácsa
Hozzávalók
- 25 dkg juhtúró
- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 20 dkg sajt
- 1 db tojás
- 1 db tojás a tetejére
- só
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, szórd hozzá a sót, morzsold hozzá a vajat, majd add hozzá a tojást, a juhtúró, a reszelt sajt felét, és gyúrd össze a tésztát. Csomagold folpackba, majd tedd fél órára a hűtőbe.
Lisztezett deszkán nyújtsd ki a tésztát, kend meg felvert tojással, majd szórd meg a tetejét a maradék sajttal. Tetszőleges méretű kiszúrókkal szaggass belőle pogácsákat. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített, 190 fokos sütőben süsd aranybarnára 15 perc alatt.
Ha még nem kóstoltad, az angolok egyszerű pogácsáját is feltétlenül próbáld ki!