Az eredeti Jókai-bableves receptje
A rántott hús után valószínűleg a második legnépszerűbb hazai vasárnapi ebéd, most megtudhatod, hogyan készül!

Ez is érdekelhet

Szárazak a kezeid a sok kézmosástól? Ne aggódj, jó kezekben vagy! (x)

Az autista Robika javulni kezdett (x)

Szabadtéri környezetben több mint 100 világmárka újra vár a Premier Outletben! (x)

beauty and style

A 69 éves Jane Seymour elképesztően dögös: formás alakja plasztika nélkül olyan, amilyen »

Lenőtt hajból gyönyörű frizura: előtte-utána képeken az átalakulás »

Itt vásárolj, ha másodkézből akarsz designer darabokat: 4 külföldi webshopot mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Jókai-bablevest nem lehet nem szeretni, és nem is olyan nagy ördöngösség elkészíteni, mint gondolnád, próbáld ki!

Az előkészületek kicsit sok időt vesznek igénybe, de hidd el, megéri a fáradságot.

Jókai-bableves

Hozzávalók:

  • 70 dkg füstölt csülök
  • 2 pár debreceni kolbász
  • 20 dkg szárazbab
  • 3 szál fehérrépa
  • 5 szál sárgarépa
  • 1 zeller
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg liszt
  • 1 tojás
  • fűszerpaprika
  • olaj
  • só, bors

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A babot egy éjszakára áztasd be, így sokkal finomabb lesz. A csülköt a babbal együtt tedd fel főni körülbelül két és fél liter vízben, majd kezdd el megpucolni a zöldségeket. Amelyikkel kész vagy, add hozzá a leveshez, majd jöhet a kolbász is. Lassú tűzön főzd az egészet addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ha ez megvan, szedj ki mindent, a babot hagyd a lábasban.

Kockázd fel a csülköt, karikázd fel a kolbászt, majd készíts rántást a hagymából, lisztből, fokhagymából és a fűszerpaprikából - amikor az utóbbit adod hozzá, vedd le az edényt a tűzről. Ha kész a rántás, mehet a levesbe, majd a többi összetevőt is hozzáadhatod. Végül készítsd el a csipetkét tojásból, egy pici sóval és liszttel, szaggasd bele, várd meg, amíg megfő, és már kész is vagy.

Töltsd fel a recepted és nyerj a több mint egymillió forint összértékű ajándék közül. A fődíj 6 darab 2 személyes, három éjszakára szóló, félpanziós kikapcsolódás a szarvasi Liget Hotel***-ben, de más értékes nyeremények is sorsolásra kerülnek. Részletek a Receptolimpián »

Itthoni ízek mindenkinek!

Ha hazánk ételeit imádod, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!

Ezt is szeretjük