Az eredeti Jókai-bableves receptje
A rántott hús után valószínűleg a második legnépszerűbb hazai vasárnapi ebéd, most megtudhatod, hogyan készül!
- Úgy szexi, hogy nem mutat túl sokat: divatos szettek, amiket a pánt nélküli felső tesz igazán nőiessé »
- Ezen a testrészen hamarabb mutatkoznak meg az öregedés jelei, mint az arcon: minden, amit a kézbőr ápolásáról tudnod kell »
- Serkenti az emésztést és hosszan eltelít: friss, gyümölcsös smoothie, ami segít beindítani a fogyást »

- Soma lányának esküvői fotója: a 29 éves Hanna különleges menyasszony volt
- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Kvíz! Átmennél most az elsősegélyvizsgán? 8 kérdés, amire nem csak a jogsi miatt kell tudni a választ
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
A Jókai-bablevest nem lehet nem szeretni, és nem is olyan nagy ördöngösség elkészíteni, mint gondolnád, próbáld ki!


Az előkészületek kicsit sok időt vesznek igénybe, de hidd el, megéri a fáradságot.
Jókai-bableves
Hozzávalók:
- 70 dkg füstölt csülök
- 2 pár debreceni kolbász
- 20 dkg szárazbab
- 3 szál fehérrépa
- 5 szál sárgarépa
- 1 zeller
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejföl
- 5 dkg liszt
- 1 tojás
- fűszerpaprika
- olaj
- só, bors
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
A babot egy éjszakára áztasd be, így sokkal finomabb lesz. A csülköt a babbal együtt tedd fel főni körülbelül két és fél liter vízben, majd kezdd el megpucolni a zöldségeket. Amelyikkel kész vagy, add hozzá a leveshez, majd jöhet a kolbász is. Lassú tűzön főzd az egészet addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ha ez megvan, szedj ki mindent, a babot hagyd a lábasban.
Kockázd fel a csülköt, karikázd fel a kolbászt, majd készíts rántást a hagymából, lisztből, fokhagymából és a fűszerpaprikából - amikor az utóbbit adod hozzá, vedd le az edényt a tűzről. Ha kész a rántás, mehet a levesbe, majd a többi összetevőt is hozzáadhatod. Végül készítsd el a csipetkét tojásból, egy pici sóval és liszttel, szaggasd bele, várd meg, amíg megfő, és már kész is vagy.
Itthoni ízek mindenkinek!
Ha hazánk ételeit imádod, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!
OLVASD EL EZT IS!

- balaton
- paprika
Így készül a tökéletes harcsapaprikás

- zöldséges
- nyár
Töltött paprika

- pörkölt
- bogrács