Az eredeti Jókai-bableves receptje
A rántott hús után valószínűleg a második legnépszerűbb hazai vasárnapi ebéd, most megtudhatod, hogyan készül!
A Jókai-bablevest nem lehet nem szeretni, és nem is olyan nagy ördöngösség elkészíteni, mint gondolnád, próbáld ki!
Az előkészületek kicsit sok időt vesznek igénybe, de hidd el, megéri a fáradságot.
Jókai-bableves
Hozzávalók:
- 70 dkg füstölt csülök
- 2 pár debreceni kolbász
- 20 dkg szárazbab
- 3 szál fehérrépa
- 5 szál sárgarépa
- 1 zeller
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejföl
- 5 dkg liszt
- 1 tojás
- fűszerpaprika
- olaj
- só, bors
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
A babot egy éjszakára áztasd be, így sokkal finomabb lesz. A csülköt a babbal együtt tedd fel főni körülbelül két és fél liter vízben, majd kezdd el megpucolni a zöldségeket. Amelyikkel kész vagy, add hozzá a leveshez, majd jöhet a kolbász is. Lassú tűzön főzd az egészet addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ha ez megvan, szedj ki mindent, a babot hagyd a lábasban.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kockázd fel a csülköt, karikázd fel a kolbászt, majd készíts rántást a hagymából, lisztből, fokhagymából és a fűszerpaprikából - amikor az utóbbit adod hozzá, vedd le az edényt a tűzről. Ha kész a rántás, mehet a levesbe, majd a többi összetevőt is hozzáadhatod. Végül készítsd el a csipetkét tojásból, egy pici sóval és liszttel, szaggasd bele, várd meg, amíg megfő, és már kész is vagy.
Itthoni ízek mindenkinek!
Ha hazánk ételeit imádod, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!
OLVASD EL EZT IS!
- balaton
- paprika
Így készül a tökéletes harcsapaprikás
- zöldséges
- nyár
Töltött paprika
- pörkölt
- bogrács