Az eredeti Jókai-bableves receptje
A rántott hús után valószínűleg a második legnépszerűbb hazai vasárnapi ebéd, most megtudhatod, hogyan készül!
A Jókai-bablevest nem lehet nem szeretni, és nem is olyan nagy ördöngösség elkészíteni, mint gondolnád, próbáld ki!


Az előkészületek kicsit sok időt vesznek igénybe, de hidd el, megéri a fáradságot.
Jókai-bableves
Hozzávalók:
- 70 dkg füstölt csülök
- 2 pár debreceni kolbász
- 20 dkg szárazbab
- 3 szál fehérrépa
- 5 szál sárgarépa
- 1 zeller
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejföl
- 5 dkg liszt
- 1 tojás
- fűszerpaprika
- olaj
- só, bors
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
A babot egy éjszakára áztasd be, így sokkal finomabb lesz. A csülköt a babbal együtt tedd fel főni körülbelül két és fél liter vízben, majd kezdd el megpucolni a zöldségeket. Amelyikkel kész vagy, add hozzá a leveshez, majd jöhet a kolbász is. Lassú tűzön főzd az egészet addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ha ez megvan, szedj ki mindent, a babot hagyd a lábasban.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?
A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen?
Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2023. október 17. 18 óra
Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad
Promóció
Kockázd fel a csülköt, karikázd fel a kolbászt, majd készíts rántást a hagymából, lisztből, fokhagymából és a fűszerpaprikából - amikor az utóbbit adod hozzá, vedd le az edényt a tűzről. Ha kész a rántás, mehet a levesbe, majd a többi összetevőt is hozzáadhatod. Végül készítsd el a csipetkét tojásból, egy pici sóval és liszttel, szaggasd bele, várd meg, amíg megfő, és már kész is vagy.
Itthoni ízek mindenkinek!
Ha hazánk ételeit imádod, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!
OLVASD EL EZT IS!

- balaton
- paprika
Így készül a tökéletes harcsapaprikás

- zöldséges
- nyár
Töltött paprika

- pörkölt
- bogrács