Az eredeti Jókai-bableves receptje

A rántott hús után valószínűleg a második legnépszerűbb hazai vasárnapi ebéd, most megtudhatod, hogyan készül!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Jókai-bablevest nem lehet nem szeretni, és nem is olyan nagy ördöngösség elkészíteni, mint gondolnád, próbáld ki!

Az előkészületek kicsit sok időt vesznek igénybe, de hidd el, megéri a fáradságot.

Jókai-bableves

Hozzávalók:

  • 70 dkg füstölt csülök
  • 2 pár debreceni kolbász
  • 20 dkg szárazbab
  • 3 szál fehérrépa
  • 5 szál sárgarépa
  • 1 zeller
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg liszt
  • 1 tojás
  • fűszerpaprika
  • olaj
  • só, bors

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A babot egy éjszakára áztasd be, így sokkal finomabb lesz. A csülköt a babbal együtt tedd fel főni körülbelül két és fél liter vízben, majd kezdd el megpucolni a zöldségeket. Amelyikkel kész vagy, add hozzá a leveshez, majd jöhet a kolbász is. Lassú tűzön főzd az egészet addig, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. Ha ez megvan, szedj ki mindent, a babot hagyd a lábasban.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Kockázd fel a csülköt, karikázd fel a kolbászt, majd készíts rántást a hagymából, lisztből, fokhagymából és a fűszerpaprikából - amikor az utóbbit adod hozzá, vedd le az edényt a tűzről. Ha kész a rántás, mehet a levesbe, majd a többi összetevőt is hozzáadhatod. Végül készítsd el a csipetkét tojásból, egy pici sóval és liszttel, szaggasd bele, várd meg, amíg megfő, és már kész is vagy.

Töltsd fel a recepted és nyerj a több mint egymillió forint összértékű ajándék közül. A fődíj 6 darab 2 személyes, három éjszakára szóló, félpanziós kikapcsolódás a szarvasi Liget Hotel***-ben, de más értékes nyeremények is sorsolásra kerülnek. Részletek a Receptolimpián »

Itthoni ízek mindenkinek!

Ha hazánk ételeit imádod, nézz be képgalériánkba néhány ötletért!

A legkedveltebb hazai specialitások

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük