Egyszerű joghurtos, sajtos pogácsa - A tésztája elképesztően puha és omlós
Ebből a receptből kimarad a sok időt igénybe vevő hajtogatás, így viszonylag gyorsan végzel a joghurtos-sajtos pogácsával.

Egyszerű joghurtos, sajtos pogácsa - A tésztája elképesztően puha és omlós
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Szexi melltartók kivágott ruhákhoz: nem fog ki rajtad a pánt, mert nincs is »

A legfinomabb testolajok, melyektől feszesebb lesz a bőr: elmászó kontúrok és narancsbőr ellen »

Már megvan a jövő évi esküvői divat: légiesen könnyed selyem- és muszlinruhák a magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A könnyen elkészíthető sajtos pogácsa a joghurttól még lágyabbá, puhábbá válik. Másnap is olyan friss lesz, mintha nem sokkal korábban vetted volna ki a sütőből. Így akár előre elkészítheted. A tésztájába is keverhetsz sajtot, és szórhatsz hozzá kevés borsot is.

Hozzávalók 40 darabhoz:

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 dl joghurt
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 db tojás

A tetejére

  • 15 dkg sajt
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, tedd hozzá a cukrot és az élesztőt. Futtasd fel körülbelül 10 perc alatt. Akkor jó, ha megemelkedik, és habos lesz. A lisztet rakd egy tálba, keverd össze a sóval, a tojással, a puha vajjal és a joghurttal. Öntsd hozzá a megkelt élesztőt, és jól dolgozd össze. Ne lepődj meg, viszonylag lágy lesz az állaga. Takard le fóliával, és pihentesd egy órán keresztül a hűtőben.
 

Ezt követően lisztezett felületen nyújtsd ki, és tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval szúrd ki. Pakold egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend meg egy villával felvert tojással, és szórd meg sajttal. Pihentesd még 15-20 percig. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha szép aranybarna, szedd ki a sütőből.

Blog.hu ajánló