Egyszerű joghurtos, sajtos pogácsa - A tésztája elképesztően puha és omlós
Ebből a receptből kimarad a sok időt igénybe vevő hajtogatás, így viszonylag gyorsan végzel a joghurtos-sajtos pogácsával.

Egyszerű joghurtos, sajtos pogácsa - A tésztája elképesztően puha és omlós
beauty and style
Top olvasott cikkek

A könnyen elkészíthető sajtos pogácsa a joghurttól még lágyabbá, puhábbá válik. Másnap is olyan friss lesz, mintha nem sokkal korábban vetted volna ki a sütőből. Így akár előre elkészítheted. A tésztájába is keverhetsz sajtot, és szórhatsz hozzá kevés borsot is.

Joghurtos-sajtos pogácsa

Hozzávalók 40 darabhoz

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 dl joghurt
  • 1 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál
  • 1 db tojás

A tetejére

  • 15 dkg sajt
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A tejet langyosítsd meg, tedd hozzá a cukrot és az élesztőt. Futtasd fel körülbelül 10 perc alatt. Akkor jó, ha megemelkedik, és habos lesz. A lisztet rakd egy tálba, keverd össze a sóval, a tojással, a puha vajjal és a joghurttal. Öntsd hozzá a megkelt élesztőt, és jól dolgozd össze. Ne lepődj meg, viszonylag lágy lesz az állaga. Takard le fóliával, és pihentesd egy órán keresztül a hűtőben.
 

Ezt követően lisztezett felületen nyújtsd ki, és tetszőleges méretű pogácsaszaggatóval szúrd ki. Pakold egy sütőpapírral bélelt tepsibe, majd kend meg egy villával felvert tojással, és szórd meg sajttal. Pihentesd még 15-20 percig. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Ha szép aranybarna, szedd ki a sütőből.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük