Isteni, joghurtos házi eperfagyi egyszerűen: gép nélkül is tökéletes lesz
Csupán négy hozzávalóból is mennyei házi eperfagyit készíthetsz mindenféle adalékanyag nélkül.
Fagyit készíteni otthon egyáltalán nem ördöngösség. Minőségi hozzávalókra, egy turmixgépre, és öt perc munkára van szükség, hogy elviselhetőbbé tedd majd a kánikulai napokat. A legegyszerűbb talán a joghurtos változat, ami fagyigép nélkül is jó krémes lesz.
Joghurtos házi eperfagyi
Hozzávalók
- 30 dkg eper
- 8 dkg cukor
- 1.5 dl görög joghurt
- 1 teáskanál citrom
Elkészítés:
Az epret alaposan mosd meg, csumázd le, és rakd egy turmix- vagy aprítógépbe. Add hozzá a cukrot, a joghurtot és citromlevet, majd turmixold két-három perc alatt jó krémesre. A gyümölcsöt akár botmixerrel is pépesítheted. Ha megfelelő az állaga, öntsd át egy légmentesen záródó dobozba, és tedd a fagyasztóba.
Hagyd bent legalább hat órán keresztül, de még jobb, ha egy éjszakán át pihenteted a hidegen. Érdemes egyszer-kétszer átkeverni. Tálalás előtt 15-20 perccel vedd ki a fagyasztóból, hogy szebben tudd adagolni. Díszítheted eperrel, magvakkal, esetleg cukorral is. Legfeljebb két-három hétig tárold a mélyhűtőben.
A tejszínes változatot is feltétlenül próbáld ki! Az alapreceptet kedvedre variálhatod.
Még több recept