Isteni, joghurtos házi eperfagyi egyszerűen: gép nélkül is tökéletes lesz
Csupán négy hozzávalóból is mennyei házi eperfagyit készíthetsz mindenféle adalékanyag nélkül.

joghurtos-eperfagyi
Ez is érdekelhet

A női okosóra duplán öltöztet! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

beauty and style

Teltebb, puha ajkak irritáció nélkül: hialuronsavas volumennövelő ajakápolót teszteltünk »

Phil Collins lánya a modern Audrey Hepburn: a 31 éves Lily Collins irtó sikkes és megkapóan nőies »

Szépen formálja a csípőt és feszesebbé teszi a kontúrokat: csak napi 20 perc, és az eredmény nem marad el »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Fagyit készíteni otthon egyáltalán nem ördöngösség. Minőségi hozzávalókra, egy turmixgépre, és öt perc munkára van szükség, hogy elviselhetőbbé tedd majd a kánikulai napokat. A legegyszerűbb talán a joghurtos változat, ami fagyigép nélkül is jó krémes lesz. 

Joghurtos házi eperfagyi

Hozzávalók:

  • 30 dkg eper
  • 8 dkg cukor
  • 1.5 dl görög joghurt
  • 1 teáskanál citrom
Recept idők

Elkészítés:

Az epret alaposan mosd meg, csumázd le, és rakd egy turmix- vagy aprítógépbe. Add hozzá a cukrot, a joghurtot és citromlevet, majd turmixold két-három perc alatt jó krémesre. A gyümölcsöt akár botmixerrel is pépesítheted. Ha megfelelő az állaga, öntsd át egy légmentesen záródó dobozba, és tedd a fagyasztóba.

Hagyd bent legalább hat órán keresztül, de még jobb, ha egy éjszakán át pihenteted a hidegen. Érdemes egyszer-kétszer átkeverni. Tálalás előtt 15-20 perccel vedd ki a fagyasztóból, hogy szebben tudd adagolni. Díszítheted eperrel, magvakkal, esetleg cukorral is. Legfeljebb két-három hétig tárold a mélyhűtőben.
A tejszínes változatot is feltétlenül próbáld ki! Az alapreceptet kedvedre variálhatod.

Ezt is szeretjük