Hideg, joghurtos, fokhagymás uborkaleves - Kalóriaszegény, mégis ízletes
A joghurtos, fokhagymás uborkalevest nem kell főzni, csak turmixolni.

Hideg, joghurtos, fokhagymás uborkaleves - Kalóriaszegény, mégis ízletes
Ez is érdekelhet

Hőségben is tökéletes választás az ország legjobb játszóparkja! (x)

Kszi, Simon – Mindenkinek jár egy első szerelem (x)

Daganatos betegek életét menti meg világszerte az őssejtterápia - Ezen betegségek gyógyításában lehet sikeres még (x)

Ezen a filmen sírt a cannes-i filmfesztivál közönsége - Egy fél mozijegy áráért megnézheted (x)

beauty and style

Izmos has és kerek popsi percek alatt: megosztja a módszer a netezőket »

Ezt a sminket készítsd el, ha bulizni mész: nem erős, de pont elég »

Agyő, pattanás, helló, üde arcbőr: ennyi mindenre jó egy üvegcse rózsavíz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A nyári partik nyitányaként bátran kínálj hűsítő, joghurtos-fokhagymás uborkalevest. Akkor is jól jön, ha fogyózol, hisz alig van benne kalória. Az uborka rengeteg fontos vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, remek szomjoltó, hidratáló. Tedd el ezt a receptet, hisz a következő hetekben sokszor szükséged lehet rá. Akár turmixként is kortyolgathatod.

Hozzávalók:

  • 2 db közepes kígyóuborka
  • 5 dl joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Reszeld le az uborkát, sózd meg, és hagyd állni legalább 10 percig. Pihentetés után nyomkodd ki a levét. Egy tálban keverd össze a joghurtot a borssal, a préselt fokhagymával, majd add hozzá az uborkát is. Ha teljesen homogén levest akarsz, akkor turmixold le az egészet. Hígíthatod ízlés szerint vízzel. Tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek. Tálalás előtt kóstold meg, ha szükséges, szórj még hozzá fűszert - ízesítheted kaporral, újhagymával, és rakhatsz rá kenyérkockát. 

Ezt is szeretjük