Sűrű, joghurtos eperkrémleves: ezt még főzni sem kell
Ne csak sütibe rakj epret, csodás levest is készíthetsz belőle, ráadásul a tűzhelyt is messziről elkerülheted.

Sűrű, joghurtos eperkrémleves: ezt még főzni sem kell
Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

beauty and style

3 bevált trükk a melltartó pántjával: nem kandikál ki többé a ruha alól, ha így teszel »

Szebb lesz a copf, ha így készíted el: rendezett, nőies frizura 5 perc alatt »

Mit tettek Gigi Hadid fejével? Rá sem ismerni a bájos modellre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár a joghurtos eperkrémleves villámgyors, főzés nélküli édesség, érdemes előre elkészíteni, hisz sokkal zamatosabb, ha tálalás előtt pihenteted a hűtőben. Olyan finom, hogy akár desszertként is kínálhatod. Nagy melegben még jeget is rakhatsz a levesbe.  

Joghurtos eperkrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg eper
  • 3 dl habtejszín
  • 2 dl joghurt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl víz
  • 1 db citrom
  • menta
Recept idők

Elkészítés:

Az epret tisztítsd meg, gondosan mosd meg, és vágd nagyobb darabokra. Rakd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliát, a citrom reszelt héját, a joghurtot, a tejszínt, és hígítsd kevés vízzel. Botmixerrel pürésítsd. Ha túl sűrű, önthetsz még hozzá vizet. Kóstold meg, amennyiben szükséges, dobj még hozzá ízesítőt. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek. Tálaláskor díszítsd tejszínhabbal, esetleg egy gombóc fagyival és mentalevelekkel.

Ezt is szeretjük