Sűrű, joghurtos eperkrémleves: ezt még főzni sem kell
Ne csak sütibe rakj epret, csodás levest is készíthetsz belőle, ráadásul a tűzhelyt is messziről elkerülheted.

Sűrű, joghurtos eperkrémleves: ezt még főzni sem kell
Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Gyerekkorodban te is lapozhattad: a Mi Micsoda-könyvekben mindenre találtál választ (x)

beauty and style

A 17 legszexisebb alakjavító hálóing a nászéjszakára, amiben nem aludni akarsz »

Emlékszel a csíkos papucsra? Most vagányabbat mutatunk »

Így mentsd a helyzetet, ha átizzadtad a ruhád: hasznos trükkök, melyekről minden nőnek tudnia kell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár a joghurtos eperkrémleves villámgyors, főzés nélküli édesség, érdemes előre elkészíteni, hisz sokkal zamatosabb, ha tálalás előtt pihenteted a hűtőben. Olyan finom, hogy akár desszertként is kínálhatod. Nagy melegben még jeget is rakhatsz a levesbe.  

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg eper
  • 3 dl habtejszín
  • 2 dl joghurt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl víz
  • 1 db citrom
  • menta
Recept idők

Elkészítés:

Az epret tisztítsd meg, gondosan mosd meg, és vágd nagyobb darabokra. Rakd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliát, a citrom reszelt héját, a joghurtot, a tejszínt, és hígítsd kevés vízzel. Botmixerrel pürésítsd. Ha túl sűrű, önthetsz még hozzá vizet. Kóstold meg, amennyiben szükséges, dobj még hozzá ízesítőt. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek. Tálaláskor díszítsd tejszínhabbal, esetleg egy gombóc fagyival és mentalevelekkel.

Ezt is szeretjük