Sűrű, joghurtos eperkrémleves: ezt még főzni sem kell
Ne csak sütibe rakj epret, csodás levest is készíthetsz belőle, ráadásul a tűzhelyt is messziről elkerülheted.
Bár a joghurtos eperkrémleves villámgyors, főzés nélküli édesség, érdemes előre elkészíteni, hisz sokkal zamatosabb, ha tálalás előtt pihenteted a hűtőben. Olyan finom, hogy akár desszertként is kínálhatod. Nagy melegben még jeget is rakhatsz a levesbe.
Joghurtos eperkrémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg eper
- 3 dl habtejszín
- 2 dl joghurt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 dl víz
- 1 db citrom
- menta
Elkészítés:
Az epret tisztítsd meg, gondosan mosd meg, és vágd nagyobb darabokra. Rakd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliát, a citrom reszelt héját, a joghurtot, a tejszínt, és hígítsd kevés vízzel. Botmixerrel pürésítsd. Ha túl sűrű, önthetsz még hozzá vizet. Kóstold meg, amennyiben szükséges, dobj még hozzá ízesítőt. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek. Tálaláskor díszítsd tejszínhabbal, esetleg egy gombóc fagyival és mentalevelekkel.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept