Sűrű, joghurtos eperkrémleves: ezt még főzni sem kell

Ne csak sütibe rakj epret, csodás levest is készíthetsz belőle, ráadásul a tűzhelyt is messziről elkerülheted.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a joghurtos eperkrémleves villámgyors, főzés nélküli édesség, érdemes előre elkészíteni, hisz sokkal zamatosabb, ha tálalás előtt pihenteted a hűtőben. Olyan finom, hogy akár desszertként is kínálhatod. Nagy melegben még jeget is rakhatsz a levesbe.  

eperkremleves-recept

Joghurtos eperkrémleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg eper
  • 3 dl habtejszín
  • 2 dl joghurt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl víz
  • 1 db citrom
  • menta
Recept idők

Elkészítés:

Az epret tisztítsd meg, gondosan mosd meg, és vágd nagyobb darabokra. Rakd egy tálba, add hozzá a cukrot, a vaníliát, a citrom reszelt héját, a joghurtot, a tejszínt, és hígítsd kevés vízzel. Botmixerrel pürésítsd. Ha túl sűrű, önthetsz még hozzá vizet. Kóstold meg, amennyiben szükséges, dobj még hozzá ízesítőt. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy jól lehűljön, és az ízek összeérjenek. Tálaláskor díszítsd tejszínhabbal, esetleg egy gombóc fagyival és mentalevelekkel.

eperkremleves-receptje
Ezt is szeretjük