Mennyei csupa csokis brownie - Ettől az egy hozzávalótól még lágyabb lesz a tészta
Már egy szelet csodás brownie képes feledtetni veled az egész nap fáradalmait.
A brownie minden változata elképesztően népszerű, ám ezt különösen imádni fogod. Ha a vajat joghurttal helyettesíted, azonnal elolvad a szádban, olyan könnyű lesz a tésztája. Ráadásul képtelenség elrontani.
A szinte krémes állagú brownie-t gazdagíthatod dióval vagy bármilyen bogyós gyümölccsel. A tetejére pedig készíthetsz még csokimázat.
Joghurtos brownie
Hozzávalók:
- 20 dkg 70%-os étcsokoládé
- 10 dkg liszt
- 10 dkg joghurt
- 8 dkg cukor
- 3 tojás
- 2 dkg kakaópor
- 1 evőkanál vaníliaaroma
- fél teáskanál szódabikarbóna
- csipet só
Elkészítés ideje: 40 perc
A darabokra tördelt csokit vízgőz felett olvaszd meg, majd rakd félre hűlni körülbelül öt percre. Egy közepes méretű tálban keverd ki a tojásokat, a vaníliaaromát, a cukrot és a joghurtot. Szitáld egy másik edénybe a lisztet, add hozzá a sót, a szódabikarbónát és a kakaót. A kihűlt csokoládés masszát dolgozd össze a tojásos keverékkel, majd forgasd hozzá a lisztes elegyet.
A homogén tésztát öntsd kivajazott, sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25 perc alatt. Akkor az igazi, ha a teteje megrepedezik, a belseje pedig kissé folyós marad. Ha kihűl, vágd nagyobb kockákra, és vaníliafagyival tálald.