A 4 legfinomabb tésztarecept Jamie-től
Főzz egyszerűt, de istenit! Jamie Oliver megosztja veled legfinomabb tésztareceptjeit, amiket Olaszországban tanult.
Jamie Oliver a leghíresebb szakácsok egyike. Még az olyan egyszerű ételeket is képes megújítani, mint a bolognai tészta.
Ha te is odavagy az olasz nemzeti eledelért, akkor főzz egy jót Jamie-vel, és arass sikert.
Padlizsános-mozzarellás szarvacska
Hozzávalók:
- 300 g szarvacskatészta
- 1 nagyobb padlizsán
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 közepes vöröshagyma
- 1-2 érett paradicsom
- 2-3 evőkanál balzsamecet
- 2 dl tejszín
- 1-2 golyónyi mozzarella
- 1 csokor bazsalikom
- olívaolaj
- frissen őrölt feketebors
- só
A padlizsánt szeleteld fel, sózd be, és hagyd állni 20 percig, hogy a keserűanyagok távozzanak belőle. A többi zöldséggel együtt vágd nagyon apróra. Melegíts olívaolajat egy serpenyőben, és dobd bele a padlizsánkockákat.
Pirítsd nyolc percig, majd add hozzá a vöröshagymát, a paradicsomot, a fokhagymát, és 10 percig alacsony lángon, fedő alatt párold. Kevés levet is ereszt, és az olajat is kiengedi magából a padlizsán. Locsold meg a balzsamecettel, sózd, borsozd, majd öntsd rá a tejszínt, és párold addig, míg sűrű szósz nem lesz belőle. Tedd fel főni a tésztát, és amikor kész, keverd össze a mártással, csipkedj rá bazsalikomot és tépkedd rá a mozzarellát.
Jamie tésztasalátája
Hozzávalók:
- 30 dkg kis kagylótészta
- 3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg sárga koktélparadicsom
- 25 dkg piros koktélparadicsom
- 1 marék kimagozott olajbogyó
- 2 evőkanál friss metélőhagyma
- 1 marék friss bazsalikom
- fél uborka
- 4 evőkanál fehérborecet
- olívaolaj
- só
- frissen őrölt feketebors
A tésztát sós vízben főzd meg. Ha megfőtt, egy nagy tálba szedd ki. A zöldségeket vágd nagyon apró kockára, a bazsalikomot és a metélőhagymát is aprítsd fel. A fokhagymát nyomd át fokhagymanyomón, és keverd el az ecettel, az olívaolajjal, kevés sóval, az őrölt borssal. Az öntetet és zöldségeket keverd össze, majd tedd a tésztára. A tetejére szórd a bazsalikomot és a snidlinget.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Jamie bolognaija
Hozzávalók:
- 500 g spagetti
- 10 szelet húsos füstölt szalonna
- 1 nagy fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 500 g legjobb minőségű darált marhahús
- 1 400 g-os konzervparadicsom
- 1 pohár vörösbor
- 200 g paradicsompüré
- 1 marék frissen szedett, durvára vágott rozmaringlevél
- 1 csapott kávéskanál szárított oregánó
- tengeri só és frissen őrölt feketebors
- 1 marék friss bazsalikom
- 2 marék reszelt parmezán vagy érlelt cheddar sajt
- olívaolaj
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Egy nagy edényben pirítsd meg a szalonnát és a rozmaringot egy kis olívaolajon. Add hozzá a felaprított hagymát, a fokhagymát, és süsd további három percig, hogy megpuhuljanak, mielőtt a darált hússal találkoznának. Tedd az edénybe a húst, párold 2-3 percig. Öntsd rá a bort, forrald fel egy kissé, keverd hozzá az oregánót, a paradicsomot és a paradicsompürét. Ízesítsd bátran sóval, borssal, majd forrald fel, fedd le alufóliával vagy fedővel, és tedd az előmelegített sütőbe másfél órára. A sütési idő vége felé főzd meg a spagettit egy nagy fazék lobogó, sós vízben, majd szűrőben csöpögtesd le.
Mielőtt az asztalra tennéd, tépkedj néhány friss bazsalikomlevelet a húsos mártáshoz. Reszelj mellé sajtot.
A recepteket a Park Kiadó engedélyével közöltük.
OLVASD EL EZT IS!
- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje
- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek
- olasz
- paradicsom