Ropogósra sült csirkecombok fűszeresen, ahogy Jamaicában készítik: szegfűszeg, fahéj és lime is kerül a pácba
A ropogósra sült jamaicai csirkecombokba sokféle különleges fűszer kerül.
A jamaicai, más néven jerk csirkecombok fűszerezése nagyban eltér az itthon megszokottól, de pont ezért érdemes kipróbálni. A pácba kerül lime-lé, barna cukor és szegfűszeg is. Fontos, hogy néhány órát pihenjenek a combok a fűszeres lében, így jutnak ugyanis le az ízek a hús belsejébe is.
Jamaicai csirkecombok
Hozzávalók 4 személyre
- 4 egész csirkecomb
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 cm friss gyömbér
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál egész bors
- 2 teáskanál egész szegfűszeg
- 1 lime leve
- 1 fahéjrúd
- 1 evőkanál szegfűbors
- 1 evőkanál kakukkfű
- 1 teáskanál cayenne-bors
- só
Elkészítés:
A fűszereket mozsárban vagy kávédarálóban őröld finomra. Így sokkal intenzívebb lesz az ízük, mintha eleve porított formában használnád fel őket. A lime levét facsard ki, öntsd egy tálkába, és keverd el az olajjal, a cukorral, a reszelt gyömbérrel, a fokhagymagerezdekkel és a fűszerekkel. A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté, sózd meg, kend le a páccal, és lefedve pihentesd a hűtőben egy-két órát. A pácolási idő leteltével sorakoztasd fel őket egy tepsiben, és told 185 fokos sütőbe egy órára, amíg a bőrük ropogósra, a hús belül pedig omlósra sül. Grillrácson, időnként megforgatva is kisütheted őket.
Hasonlóan egzotikus fogás a jambalaya, vagyis a karibi rizses hús.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept