Szaftos, tejszínes, sajtos csirkemellreceptek
A csirkemellet olyan változatosan lehet ízesíteni, hogy sosem lehet megunni. Ráadásul egy kis tejszínnel és sajttal még kiszáradni sem fog.
A csirkemell önmagában sokaknak száraz, de ettől még nem kell lemondanod róla. Fűszerekkel megszórva az egyik legváltozatosabban elkészíthető étel a palettán.
Ráadásul, ha sajttal megszórva és tejszínnel meglocsolva sütöd meg, biztosan a család egyik kedvenc fogása lesz. Krumplipürével vagy rizses körettel tálalva igazi ínyenc különlegesség lehet.
Fűszeres csirkemell
Hozzávalók:
- 50 dkg filézett csirkemell
- 15 dkg trappista sajt
- 5 dkg füstölt sajt
- 4 dl tejszín
- mustár
- olívaolaj
- csirke-fűszerkeverék
- pirospaprika
Némi pirospaprikát és csirke-fűszerkeveréket keverj össze mustárral. A csirkemellet kicsit klopfold ki, és kend be a mustáros páccal.
Egy tűzálló tálba önts olívaolajat, és fektesd bele a hússzeleteket. A lereszelt sajtokat keverd össze, és a felét szórd a húsokra. Önts rá pici vizet, és fóliával takard le.
Előmelegített sütőben nagyjából fél óráig süsd, majd vedd ki, és fordítsd meg a húsokat. Szórd rá a maradék sajtreszeléket, locsold rá a tejszínt, és tedd vissza fólia nélkül még 15 percre.
Ananászos csirke
Hozzávalók:
- 25 dkg Karaván sajt
- 4 csirkemell
- 3,5 dl főzőtejszín
- 2 karika konzervananász
- só
A csirkemelleket szeleteld fel, majd sózd meg. Az ananászokat nagyon apróra darabold fel, és óvatosan töltsd meg a csirkét a bőre alatt. A sajtot reszeld le, és a tepsibe helyezett húsokra szórd rá. Öntsd rá a tejszínt, takard le alufóliával, és tedd be előmelegített sütőbe. 50 percig süsd, majd vedd le a fóliát, és pirítsd meg a húst.
Füstölt sajtos, tejszínes csirkemell
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 15 dkg füstölt sajt
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 dl tej
- 1 dl tejföl
- só
- bors
A csirkemellet vágd félbe, és tedd egy tálba. Annyi tejet önts rá, hogy pont ellepje a húsokat. Szórd rá a tetejére az áttört fokhagymát, majd sózd, borsozd ízlésed szerint. Éjszakára tedd hűtőbe. Egy tepsibe tegyél egy sor csirkemellet. A lereszelt füstölt sajttal szórd meg, majd a maradék hússal fedd be. A tejes páclét keverd össze a tejföllel, és öntsd rá a húsra. Fóliával takard le, és süsd nagyjából 50 percig, majd vedd le a fóliát, és pirítsd meg.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Olaszos csirke
Hozzávalók:
- 70 dkg csirkemellfilé
- 25 dkg reszelt sajt
- 10 dkg liszt
- 5 dkg vaj
- 3-4 paradicsom
- 3 dl tejszín
- 3 tojás
- bazsalikom
- oregánó
- só
A csirkemelleket szeleteld fel, majd bazsalikommal, oregánóval és sóval ízlésed szerint sózd meg. Forgasd lisztbe, majd a húsokat a lereszelt sajtba is görgesd bele. Egy tepsit vajazz ki, tedd bele a húsokat. A paradicsomot vágd karikára, és rétegezd egy sorban a tetejére. A tetejére morzsold rá a vajat, és locsold rá a tejszínt. Előmelegített sütőben süsd készre.
OLVASD EL EZT IS!
- sertéssült
- húsételek
5 szaftos, egyben sült szűzpecsenye
- csirke
- húsételek
Göngyölt, töltött csirke receptek
- tejszín
- ragu