Ínycsiklandó sajttal töltött pulykamell
Sokkal különlegesebb, mint az unalmas, panírozott pulykatallér, és még a konyhát sem büdösíti be az olaj a készítésekor.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A pulyka nem tartozik a legkönnyebben elkészíthető húsok közé, de nem kell feltétlenül egyben megsütnöd, elég, ha a combját töltöd meg.

A sajt és a spenót remekül illik egymáshoz és a pulykahúshoz is. A pirosra sütött comb mellé adj egészben sült krumplit.

Spenótos sajttal töltött pulykamell

Hozzávalók:

  • 4 szelet pulykamellfilé
  • 25 dkg ementáli
  • két marék spenót
  • vaj
  • étolaj
  • őrölt szerecsendió

A pulykamellet a hártya mentén vágd ketté, és sózd be. A reszelt sajtot keverd össze a vajjal és az apróra vágott spenóttal, nem baj, ha darabos lesz, de valamennyire kenhető legyen. A pulykamellekbe vágj kis zsebeket, és ebbe töltsd bele a sajtos masszát, majd hústűvel tűzd meg.

Olajozz ki egy tepsit, tedd rá a húsokat, told közepes lángon előmelegített sütőbe, és süsd 45-50 percen keresztül, először alufólia alatt, majd az utolsó 15 percben hagyd pirulni.

Ezt is szeretjük