Pikáns indiai vajas csirkemell: ezek a fűszerek nem maradhatnak ki belőle
Az indiai vajas csirkemellbe hamisítatlan ázsiai fűszerek is kerülnek.

Az indiai vajas csirkemell semmihez sem hasonlítható ízét nem csak a különböző helyi fűszereknek, hanem a halszósznak is köszönheti. Ma már szinte minden boltban megkaphatod ezt a barnás, erős illatú szószt, amelynek érlelt halak alkotják az alapját, és már egy egész kis mennyiség is elég belőle arra, hogy az étel összes többi ízét kiemelje.
Indiai vajas csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 65 dkg csirkemellfilé
- 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
- 2 babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 teáskanál őrölt gyömbér
- 2 teáskanál halszósz
- 1 hagyma
- 1 evőkanál vaj
- 1 teáskanál currypor
- 1 teáskanál kurkuma
- 1 csipet fahéj
- 1 dl kókuszkrém
- 0.5 kávéskanál őrölt kömény
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre 20 percre. A pihentetési idő leteltével egy nagy serpenyőben hevíts vajat. Dobd rá a csirkekockákat, pirítsd fehéredésig, majd szedd ki és tedd félre őket.
Az edényben, szükség esetén egy kevés olaj hozzáadásával párold üvegesre a felaprított hagymát. Amikor már puha, add hozzá a lereszelt fokhagymát és gyömbért, pirítsd őket egy percig, majd húzd le a tűzről, és jöhet rá a currypor, a kurkuma, a fahéj és a kömény. Forgasd össze, hogy a hagyma beszívja a fűszereket, majd keverd hozzá a csirkekockákat. Öntsd fel a paradicsomkonzervvel, sózd, borsozd, add hozzá a babérlevelet és a halszószt. 45 perc alatt kis lángon főzd össze. A végén önts hozzá kókuszkrémet. Tálald párolt rizzsel.
Currys, kókusztejes brokkoli: könnyed ebéd pillanatok alatt
Fél órán belül tálalhatod a szaftos, fűszeres brokkolicurryt, amit a húsimádók és a vegetáriánusok is imádni fognak.
ElolvasomKép: LauriPatterson / Getty Images