Könnyű csirkés rizses hús indiai recept alapján: sokféle izgalmas hozzávaló kerül bele

Az indiai csirkés rizses húsba csonthéjasok és izgalmas fűszerek is kerülnek.

Indiai csirkés rizses hús
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az indiai rizses hús nemcsak abban különbözik a miénktől, hogy sertés helyett csirkéből készítik, hanem a fűszerezése is egészen más: többek között illatos gyömbér, kardamom és curry is kerül bele. Ne felejtsd ki belőle a kesudiót sem, amely roppan a sok puhára főtt hozzávaló között. A rizs mennyiségét csészében adjuk meg, mert úgy a legegyszerűbb a szükséges víz mennyiségét is kiszámítani.

Indiai csirkés rizses hús

Hozzávalók

  • 45 dkg csirkemellfilé
  • 4 szem kardamom
  • 4 szem szegfűszeg
  • 3.5 csésze víz
  • 2 csésze basmati rizs
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál friss korianderzöld
  • 2 babérlevél
  • 1 kis lila hagyma
  • 1 fahéjrúd
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál kesudió
  • 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál garam masala fűszerkeverék
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 0.5 kávéskanál kurkuma
  • bors
  • chili ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A rizst mosd át folyóvíz alatt, és áztasd hideg vízbe fél órára.

A csirkét kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre.

Közben egy serpenyőben hevíts olajat. Tedd bele a babérlevelet, a szegfűszeget, a kardamomot és a fahéjrudat. Pirítsd, amíg felszáll az illatuk, majd jöhet bele a kesudió, és ezt is pirítsd meg. Ekkor add hozzá a felkockázott hagymát, a chilit és a kurkumát, és ezekkel együtt párold üvegesre a hagymát. Végül jöhet hozzá a lereszelt gyömbér és fokhagyma, egy kevés kevergetés után pedig a felkockázott csirke. Süsd fehéredésig, majd szórd meg az őrölt köménnyel az őrölt koriandermaggal és a garam masalával. Öntsd fel a megadott mennyiségű vízzel, és amikor felforrt, add hozzá a leöblített rizst. Takard le, és a lehető legkisebb lángon gyöngyöztesd nagyjából fél órát, amíg a rizs magába szívja a vizet. Amikor elkészült, szórd meg a tetejét frissen aprított korianderzölddel.

 

Sárgaborsóból indiai hangulatú főzeléket, vagyis dahlt készíthetsz.

Sűrű sárgaborsódahl: a tartalmas indiai fogás ízekben gazdag

A sűrű fogás jólesik magában, de pitával is érdemes kipróbálni. Tálalásnál friss mentával és petrezselyemmel is izgalmassá varázsolható.

Elolvasom

Kép: Ravsky / Getty Images

Ezt is szeretjük