Könnyű csirkés rizses hús indiai recept alapján: sokféle izgalmas hozzávaló kerül bele
Az indiai csirkés rizses húsba csonthéjasok és izgalmas fűszerek is kerülnek.
Az indiai rizses hús nemcsak abban különbözik a miénktől, hogy sertés helyett csirkéből készítik, hanem a fűszerezése is egészen más: többek között illatos gyömbér, kardamom és curry is kerül bele. Ne felejtsd ki belőle a kesudiót sem, amely roppan a sok puhára főtt hozzávaló között. A rizs mennyiségét csészében adjuk meg, mert úgy a legegyszerűbb a szükséges víz mennyiségét is kiszámítani.
Indiai csirkés rizses hús
Hozzávalók
- 45 dkg csirkemellfilé
- 4 szem kardamom
- 4 szem szegfűszeg
- 3.5 csésze víz
- 2 csésze basmati rizs
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál friss korianderzöld
- 2 babérlevél
- 1 kis lila hagyma
- 1 fahéjrúd
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál kesudió
- 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
- 1 teáskanál őrölt koriander
- 1 teáskanál garam masala fűszerkeverék
- 1 kávéskanál őrölt kömény
- 0.5 kávéskanál kurkuma
- só
- bors
- chili ízlés szerint
Elkészítés:
A rizst mosd át folyóvíz alatt, és áztasd hideg vízbe fél órára.
A csirkét kockázd fel, szórd meg sóval és borssal, és tedd félre.
Közben egy serpenyőben hevíts olajat. Tedd bele a babérlevelet, a szegfűszeget, a kardamomot és a fahéjrudat. Pirítsd, amíg felszáll az illatuk, majd jöhet bele a kesudió, és ezt is pirítsd meg. Ekkor add hozzá a felkockázott hagymát, a chilit és a kurkumát, és ezekkel együtt párold üvegesre a hagymát. Végül jöhet hozzá a lereszelt gyömbér és fokhagyma, egy kevés kevergetés után pedig a felkockázott csirke. Süsd fehéredésig, majd szórd meg az őrölt köménnyel az őrölt koriandermaggal és a garam masalával. Öntsd fel a megadott mennyiségű vízzel, és amikor felforrt, add hozzá a leöblített rizst. Takard le, és a lehető legkisebb lángon gyöngyöztesd nagyjából fél órát, amíg a rizs magába szívja a vizet. Amikor elkészült, szórd meg a tetejét frissen aprított korianderzölddel.
Sárgaborsóból indiai hangulatú főzeléket, vagyis dahlt készíthetsz.
Sűrű sárgaborsódahl: a tartalmas indiai fogás ízekben gazdag
A sűrű fogás jólesik magában, de pitával is érdemes kipróbálni. Tálalásnál friss mentával és petrezselyemmel is izgalmassá varázsolható.
ElolvasomKép: Ravsky / Getty Images
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- majonézes saláta