Kalóriaszegény rizses hús csirkemellel: a biryani egzotikus fűszerekkel készül

Az indiai rizses, húsos egytálétel, a biryani csirkével együtt készítve is mennyei.

Indiai csirkés rizses hús (biryani)
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az indiaiaknak is megvan a maguk rizses húsa, a biryani, amely többek között csirkével is készülhet. Az eredeti változathoz ghí, vagyis tisztított vaj szükséges, és elég bonyolult az elkészítése, de kevés változtatással te magad is összeállíthatsz egy egyszerű verziót. Dobd fel sokféle illatos fűszerrel!

Indiai csirkés rizses hús (biryani)

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemellfilé
  • 25 dkg natúr joghurt
  • 4 csésze víz
  • 4 cm gyömbér
  • 3 babérlevél
  • 2 csésze rizs
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt kurkuma
  • 0.5 teáskanál őrölt fahéj
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel. Szórd meg sóval és borssal, forgasd össze egy kevés olajjal, és tedd félre. A hagymát vágd cikkekre, és egy lábosban vagy egy magas falú serpenyőben olajon párold üvegesre. Add hozzá a reszelt fokhagymát és a megpucolt, szintén lereszelt gyömbért, kevergesd egy percig, majd húzd le a tűzről. Jöhet bele a többi fűszer: a szegfűszeg, az őrölt kömény, a kurkuma és a fahéj. Hagyd egy pár percig állni, hogy a hagyma magába szívja a fűszereket, majd add hozzá a csirkét.

 

Tedd vissza a tűzre, és néhány perc alatt süsd fehéredésig. Ekkor dobd mellé a babérlevelet és a felkockázott paradicsomot. Várj, amíg összeesik, és levet ereszt. Add hozzá most a rizst, öntsd fel vízzel, sózd egy kicsit utána. Amikor felforrt, vedd a lángot a lehető legkisebbre, és várd meg, amíg a rizs puhára párolódik. Ez nagyjából húsz perc. A végén keverd hozzá a joghurtot, és forralj rajta még egy utolsót.

Az indiaiaknak saját palacsintareceptjük is van: ez a zöldséges változat is jól fog esni.

Fűszeres, indiai sós palacsinta: zöldséges verziót mutatunk

Az izgalmas indiai palacsinta önmagában is finom, de érdemes valamilyen kence, saláta vagy tunkolós fogás mellé kínálni.

Elolvasom

Kép: Waquar Hussain / Getty Images

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük