Illatos zserbó
A zserbó igazi klasszikus, minden nagyobb ünnepen az asztalon a helye, és nagyon kevesen tudnak neki ellenállni.
A darált diós lapok nyakon öntve jó adag csokoládéval mindenkit levesznek a lábáról, a tökéletes kompozíció közel száz éve töretlen népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Ha egy kis pikáns ízt szeretnél kölcsönözni neki, reszelj egy kis narancshéjat a tortabevonóba, mielőtt ráöntöd.
Zserbó
Hozzávalók:
- 35 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg darált dió
- 15 dkg baracklekvár
- 18 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 dl tej
- 0,5 dl olaj
- 2 dkg kristálycukor
- 3 dkg élesztő
- 20 dkg tortabevonó
- 10 dkg vaj
- 1 dkg sütőpor
Elkészítés ideje:
Két óra.
Elkészítés menete:
A tejet langyosítsd fel, keverd el benne a cukrot, majd futtasd fel benne az élesztőt. Ha felfutott, a liszttel, a tojással és a porcukor nagyobbik részével - 15 dekával -, valamint az olajjal keverd simára, majd tedd félre kelni. Ha megkelt, szedd három egyenlő méretű gombócra - ha esetleg négy réteget szeretnél, akkor négyre, csak arra figyelj, hogy az alapanyagok mennyiségét is növelned kell -, majd nyújtsd ki ezek közül az elsőt, és tedd kivajazott tepsibe.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
A diót, a maradék porcukrot és a baracklekvárt keverd össze, és ennek a felét egyenletesen terítsd szét a tésztán. Ezután jöhet a második réteg tészta, arra a diós keverék másik fele, majd végül a fedlap, a harmadik tészta gombócból nyújtva. Ha mindezzel megvagy, szurkáld meg egy villával a süteményt, majd tedd félre egy órára. Amint letelt, tedd sütőbe, és 180 fokon, körülbelül fél óra alatt süsd készre. A tortabevonót vajjal olvaszd kenhetővé, és terítsd szét a már kész süteményen.
Tanulj velünk főzni!
Problémáid vannak a piskótakészítéssel? Esetleg gondot okoz, hogy nem tudod, mi az a julienne? Főzőiskolánk videóiból mindent megtanulhatsz, avatott mesterszakácstól!
Sütemények csokoládéval
Legyen a külsején, vagy a belsejében, ha egy desszert csokoládés, képtelenség neki ellenállni, nézz csak be képgalériánkba!
OLVASD EL EZT IS!
- alma
- muffin
Puha, fűszeres adventi muffin
- sütemény
- édességek
A rigójancsi receptje: tudod, ki volt a névadó?
- barack
- édességek