A tökéletes grillcsirke nyomában
Így készítsd!
A sütőben szépen megpirult, kívül ropogós, belül omlós grillcsirke nem csak az utcai árusok specialitása, odahaza is elkészítheted.

Dia

	A hús	A grillcsirkéhez egész csirkére lesz szükséged, nem sertésre, nem marhára, sem egyéb állatra, csirkéből készül, tényleg. Ami fontos, hogy próbálj meg tanyán nevelkedett állatot beszerezni, hiszen abból lesz igazán zamatos a kész fogás, nem pedig a nagyáruházak polcain leledző, napfényt és természetes táplálékot sosem látott állat húsából.

A hús

A grillcsirkéhez egész csirkére lesz szükséged, nem sertésre, nem marhára, sem egyéb állatra, csirkéből készül, tényleg. Ami fontos, hogy próbálj meg tanyán nevelkedett állatot beszerezni, hiszen abból lesz igazán zamatos a kész fogás, nem pedig a nagyáruházak polcain leledző, napfényt és természetes táplálékot sosem látott állat húsából.

Dia

	Fűszerek	Nem kell túlzásba vinni a fűszerezést, a leghangsúlyosabb hozzávaló a paprika és a só lesz, ezeken kívül talán egy kis fokhagymára lesz szükséged, na meg persze még pár olyan fűszerre, amit kifejezetten szeretsz, vagy úgy érzed, hogy anélkül nem lehet finom a husi.

Fűszerek

Nem kell túlzásba vinni a fűszerezést, a leghangsúlyosabb hozzávaló a paprika és a só lesz, ezeken kívül talán egy kis fokhagymára lesz szükséged, na meg persze még pár olyan fűszerre, amit kifejezetten szeretsz, vagy úgy érzed, hogy anélkül nem lehet finom a husi.

Dia

	A pác	Talán a legfontosabb összetevő, ha grillcsirkéről van szó a pác. Némi fűszerpaprikát - az erősebb ízek kedvelőinek csípős -, fokhagymát és sót kell elkeverned egy csészényi olajban, majd ezzel alaposan bekenned a csirkét, sütés előtt és közben.

A pác

Talán a legfontosabb összetevő, ha grillcsirkéről van szó a pác. Némi fűszerpaprikát - az erősebb ízek kedvelőinek csípős -, fokhagymát és sót kell elkeverned egy csészényi olajban, majd ezzel alaposan bekenned a csirkét, sütés előtt és közben.

Dia

	Kenegetés	Ez az a mozdulat, ami nélkül a grillcsirkéd nem lesz az igazi, ne túl gyakran, de azért ne is túl ritkán, legalább 20 percenként kenegesd át a páccal a pironkodó jószágot, hogy igazán zamatos végeredményt kapj.

Kenegetés

Ez az a mozdulat, ami nélkül a grillcsirkéd nem lesz az igazi, ne túl gyakran, de azért ne is túl ritkán, legalább 20 percenként kenegesd át a páccal a pironkodó jószágot, hogy igazán zamatos végeredményt kapj.

Dia

	Locsolás	A fűszereken és a pácos kenegetésen kívül ez az, amitől igazán finom lesz a grillcsirke, ha utcán veszed, az alsók közül érdemes választanod, mert azokra csöpög folyamatosan a többiek szaftja, ha azonban otthon készíted, a sütő magányában, nem nagyon lesz, aki rácsöpögtesse a lehullott szaftot, így kénytelen leszel beavatkozni, persze csak a tökéletes végeredmény érdekében.

Locsolás

A fűszereken és a pácos kenegetésen kívül ez az, amitől igazán finom lesz a grillcsirke, ha utcán veszed, az alsók közül érdemes választanod, mert azokra csöpög folyamatosan a többiek szaftja, ha azonban otthon készíted, a sütő magányában, nem nagyon lesz, aki rácsöpögtesse a lehullott szaftot, így kénytelen leszel beavatkozni, persze csak a tökéletes végeredmény érdekében.

Dia

	Sütés	Ez egy borzasztó egyszerű dolog, kapcsold be a forgatós grillcsirke-sütő gépedet, aztán bízd rá az előkészített húst. Azonban, ha véletlenül épp nincs kéznél egy ilyen eszköz, akkor se búsulj, fogj egy sörösüveget, öblítsd át forró vízzel és húzd rá az állatot, így a legegyszerűbb sütőben is tökéletes grillcsirkét süthetsz.

Sütés

Ez egy borzasztó egyszerű dolog, kapcsold be a forgatós grillcsirke-sütő gépedet, aztán bízd rá az előkészített húst. Azonban, ha véletlenül épp nincs kéznél egy ilyen eszköz, akkor se búsulj, fogj egy sörösüveget, öblítsd át forró vízzel és húzd rá az állatot, így a legegyszerűbb sütőben is tökéletes grillcsirkét süthetsz.

Dia

	A kész csirke	Ha mindent betartottál, a végeredmény egy szégyenlősre pirult, ropogós bundájú csirke lesz, amihez a legjobb a házi savanyúság és persze egy jó nagy karéj friss kenyérszelet, de jól áll neki egy kis krumpli, szinte bármilyen formában, valamint bármi, amit szeretsz.

A kész csirke

Ha mindent betartottál, a végeredmény egy szégyenlősre pirult, ropogós bundájú csirke lesz, amihez a legjobb a házi savanyúság és persze egy jó nagy karéj friss kenyérszelet, de jól áll neki egy kis krumpli, szinte bármilyen formában, valamint bármi, amit szeretsz.

Blog.hu ajánló
Szerző: Kancsár Péter
Fotó: