Így készül a házi pesto
A szürke őszbe csempéssz egy kis napfényt a fűszeres olasz különlegességgel! Bazsalikom, fenyőmag, fokhagyma. Isteni.
A pesto eredeti olasz finomság, ami nálunk is egyre népszerűbb. Tésztához keverve vagy húsra kenve igazán különleges fogásokat tálalhatsz.
Ráadásul a pesto hűtőben napokig is eláll, és igazi jolly joker, mert számtalan ízesítésben elkészíthető.
Próbáld hát ki egyszerű receptjeinket, és éld át újra az olaszországi nyaralások ízemlékeit!
Eredeti olasz pesto
Hozzávalók:
- 6 evőkanál olívaolaj
- 5 dkg parmezán sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 csokor bazsalikom
- 1 csomag petrezselyem
- 1 evőkanál pirított fenyőmag
- fél teáskanál só
A bazsalikomot és a petrezselymet mosd meg alaposan, és a leveleit tépd le. A sajtot darabold fel, a fokhagymát törd át. Az olaj kivételével az összes hozzávalót öntsd és mixeld össze. Végül keverd hozzá az olajat, és már locsolhatod is a tésztára.
Szicíliai pesto
Hozzávalók:
- 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 paradicsom
- 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
- 1 kávéskanál zellerlevél
- fél marék fenyőmag
- csipet só
- csipet bors
A paradicsomot hámozd meg. A fenyőmagot egy mozsárban törd össze alaposan. A petrezselymet, a bazsalikomot és a zellerlevelet aprítsd fel, add hozzá az áttört fokhagymát, a fenyőmagot és a paradicsomot, majd egy botmixer segítségével pépesítsd az egészet. Sózd, borsozd, végül keverd hozzá az olajat.
Tabasco-szószos pesto
Hozzávalók:
- 3 evőkanál fenyőmag
- 3 evőkanál citromlé
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 teáskanál tabasco-szósz
- 2 ág borsmenta
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 csokor zsázsa
- 1 csokor bazsalikom
A petrezselymet, a bazsalikomot és a zsázsát mosd meg alaposan, és aprítsd fel. Tedd egy edénybe, add hozzá a borsmentát, a fenyőmagot, a citromlevet és a tabasco-szószt, majd az egészet mixeld össze. Végül keverd bele az áttört fokhagymát és az olívaolajat, majd töltsd üvegbe.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Korianderes pesto
Hozzávalók:
- 10 szál koriander
- 4 evőkanál reszelt parmezán
- 3 evőkanál olívaolaj
- 3 evőkanál szezámolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom
- só
A koriandert mosd meg, szedd le a szárát, majd darabold fel. Tedd egy mixerbe, és a paradicsommal, az olajokkal és a fokhagymával mixeld össze. Végül reszeld bele a parmezánt, töltsd üvegbe a pestót, és tedd hűtőbe.
OLVASD EL EZT IS!
- szendvics
- máj
Házi kenőmájas receptek
- paprika
- befőzés