Így készül a házi pesto

Az eredeti olasz recept

A szürke őszbe csempéssz egy kis napfényt a fűszeres olasz különlegességgel! Bazsalikom, fenyőmag, fokhagyma. Isteni.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A pesto eredeti olasz finomság, ami nálunk is egyre népszerűbb. Tésztához keverve vagy húsra kenve igazán különleges fogásokat tálalhatsz.

15 csodás fűszernövény

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ráadásul a pesto hűtőben napokig is eláll, és igazi jolly joker, mert számtalan ízesítésben elkészíthető.

Próbáld hát ki egyszerű receptjeinket, és éld át újra az olaszországi nyaralások ízemlékeit!

Eredeti olasz pesto

Hozzávalók:

  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 csokor bazsalikom
  • 1 csomag petrezselyem
  • 1 evőkanál pirított fenyőmag
  • fél teáskanál só

A bazsalikomot és a petrezselymet mosd meg alaposan, és a leveleit tépd le. A sajtot darabold fel, a fokhagymát törd át. Az olaj kivételével az összes hozzávalót öntsd és mixeld össze. Végül keverd hozzá az olajat, és már locsolhatod is a tésztára.

Szicíliai pesto

Hozzávalók:

  • 4 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 paradicsom
  • 1 evőkanál aprított petrezselyemzöld
  • 1 kávéskanál zellerlevél
  • fél marék fenyőmag
  • csipet só
  • csipet bors

A paradicsomot hámozd meg. A fenyőmagot egy mozsárban törd össze alaposan. A petrezselymet, a bazsalikomot és a zellerlevelet aprítsd fel, add hozzá az áttört fokhagymát, a fenyőmagot és a paradicsomot, majd egy botmixer segítségével pépesítsd az egészet. Sózd, borsozd, végül keverd hozzá az olajat.

Tabasco-szószos pesto

Hozzávalók:

  • 3 evőkanál fenyőmag
  • 3 evőkanál citromlé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál tabasco-szósz
  • 2 ág borsmenta
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 csokor zsázsa
  • 1 csokor bazsalikom

A petrezselymet, a bazsalikomot és a zsázsát mosd meg alaposan, és aprítsd fel. Tedd egy edénybe, add hozzá a borsmentát, a fenyőmagot, a citromlevet és a tabasco-szószt, majd az egészet mixeld össze. Végül keverd bele az áttört fokhagymát és az olívaolajat, majd töltsd üvegbe.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Korianderes pesto

Hozzávalók:

  • 10 szál koriander
  • 4 evőkanál reszelt parmezán
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál szezámolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom

A koriandert mosd meg, szedd le a szárát, majd darabold fel. Tedd egy mixerbe, és a paradicsommal, az olajokkal és a fokhagymával mixeld össze. Végül reszeld bele a parmezánt, töltsd üvegbe a pestót, és tedd hűtőbe.

Ezt is szeretjük