Így készül a borsópörkölt
Olcsón, gyorsan, finomat. Felejtsd el a húst, helyette próbáld ki a zöldborsóval készült szaftos pörköltöt, és készíts egy remek vacsorát a családnak!
- Izgalmas és nőies a tavaszi divat legsikkesebb párosa: így viseld csinosan a szaténszoknyát kötött pulóverrel »
- A szuper nőies francia konty a megoldás, ha nincs sok időd rendbe szedni a hajad: könnyen elkészül »
- 4 öltözködési hiba, ami slampossá teszi a megjelenést: ezek a fazonok nem passzolnak össze »

- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Orosz Barbara ilyen gyönyörű menyasszony volt: férjével először szerepelt címlapon
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
Szerencsére a borsót mirelit formában az év bármely szakában beszerezheted, ráadásul az ára sem egetverően magas, így gyorsan, olcsón finom fogást készíthetsz.
A húsos változathoz hasonlóan ez a pörköltvariáció is igen laktató, ugyanakkor mégsem túlzottan nehéz a gyomor számára, így vacsorára is kiváló választás lehet. Próbáld ki receptjeinket, amelyeket tetszés szerint tésztával, nokedlivel vagy akár egy szelet ropogós kenyérrel is fogyaszthatsz.
Tejfölös borsópörkölt
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 2 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- pirospaprika
- ételízesítő
- só
- bors
A vöröshagymát aprítsd fel, majd pici olajon dinszteld meg. Szórd rá a pirospaprikát, adj hozzá néhány evőkanál vizet, és szórd rá a borsót. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd főzd puhára. Végül keverd bele a tejfölt, és hagyd felrottyanni. Tésztával tálald.
Borsópörkölt másképp
Hozzávalók:
- 50 dkg borsó
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 tv paprika
- olaj
- pirospaprika
- só
- bors
A hagymát aprítsd fel és dinszteld meg. A feldarabolt paradicsomot és paprikát add hozzá, és így is pirítsd kicsit. Keverd bele az áttört fokhagymát és a borsót, és ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával. Öntsd fel körülbelül 1 dl vízzel, és addig főzd, míg a borsó meg nem puhul. Ha kész, főzz ki hozzá nokedlit, és azzal összekeverve tálald.
Tojásos-virslis borsópörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg borsó
- 5 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csomag virsli
- olaj
- pirospaprika
A hagymát aprítsd fel és olajon pirítsd meg. Szórj rá pici pirospaprikát, és öntsd fel egy pohárnyi vízzel. Add hozzá a borsót, majd főzd majdnem teljesen puhára. A karikára vágott virslit keverd hozzá, és hagyd, hogy összefőjenek az ízek. Végül a keményre főzött, feldarabolt tojást is add hozzá, és már tálalhatod is. A legfinomabb tésztakörettel.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Borsópörkölt húsgombóccal
Hozzávalók:
- 40 dkg zöldborsó
- 30 dkg darált hús
- 20 dkg krumpli
- 15 dkg paradicsom
- 3 evőkanál olaj
- 2 tv paprika
- 2 evőkanál petrezselyem
- 2 evőkanál tejszín
- 1 zsemle
- 1 szál póréhagyma
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- só
- bors
A zsemlét áztasd vízbe, majd keverd össze a darált hússal, egy evőkanálnyi petrezselyemmel és a tejszínnel. Ízlésed szerint sózd meg, és formázz belőle kisebb húsgolyókat.
Forró olajon pirítsd meg a karikára vágott póréhagymát, szórj rá pirospaprikát, majd öntsd fel egy pohár vízzel. Főzd néhány percig, keverd hozzá a borsót, a feldarabolt krumplit, és ízlésed szerint sózd, borsozd.
Amikor elkezd forrni, tedd bele a húsgolyókat, és körülbelül 10 percig főzd együtt. Add hozzá a karikára vágott paprikát, a feldarabolt, héjatlan paradicsomot és a maradék petrezselymet, és amikor minden megpuhult, akkor tálald.
OLVASD EL EZT IS!

- főzelék
- saláták, zöldséges ételek
4 kalóriaszegény, de laktató főzelék

- krumpli
- saláták, zöldséges ételek
Tócsnireceptek

- csirke
- krémleves