Így készül a borsópörkölt

Tejföllel, tojással, nokedlivel

Olcsón, gyorsan, finomat. Felejtsd el a húst, helyette próbáld ki a zöldborsóval készült szaftos pörköltöt, és készíts egy remek vacsorát a családnak!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szerencsére a borsót mirelit formában az év bármely szakában beszerezheted, ráadásul az ára sem egetverően magas, így gyorsan, olcsón finom fogást készíthetsz.

A húsos változathoz hasonlóan ez a pörköltvariáció is igen laktató, ugyanakkor mégsem túlzottan nehéz a gyomor számára, így vacsorára is kiváló választás lehet. Próbáld ki receptjeinket, amelyeket tetszés szerint tésztával, nokedlivel vagy akár egy szelet ropogós kenyérrel is fogyaszthatsz.

Tejfölös borsópörkölt

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • bors

A vöröshagymát aprítsd fel, majd pici olajon dinszteld meg. Szórd rá a pirospaprikát, adj hozzá néhány evőkanál vizet, és szórd rá a borsót. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd főzd puhára. Végül keverd bele a tejfölt, és hagyd felrottyanni. Tésztával tálald.

Borsópörkölt másképp

Hozzávalók:

  • 50 dkg borsó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • olaj
  • pirospaprika
  • bors

A hagymát aprítsd fel és dinszteld meg. A feldarabolt paradicsomot és paprikát add hozzá, és így is pirítsd kicsit. Keverd bele az áttört fokhagymát és a borsót, és ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával. Öntsd fel körülbelül 1 dl vízzel, és addig főzd, míg a borsó meg nem puhul. Ha kész, főzz ki hozzá nokedlit, és azzal összekeverve tálald.

Tojásos-virslis borsópörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg borsó
  • 5 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csomag virsli
  • olaj
  • pirospaprika

A hagymát aprítsd fel és olajon pirítsd meg. Szórj rá pici pirospaprikát, és öntsd fel egy pohárnyi vízzel. Add hozzá a borsót, majd főzd majdnem teljesen puhára. A karikára vágott virslit keverd hozzá, és hagyd, hogy összefőjenek az ízek. Végül a keményre főzött, feldarabolt tojást is add hozzá, és már tálalhatod is. A legfinomabb tésztakörettel.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Borsópörkölt húsgombóccal

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldborsó
  • 30 dkg darált hús
  • 20 dkg krumpli
  • 15 dkg paradicsom
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 tv paprika
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 2 evőkanál tejszín
  • 1 zsemle
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • bors

A zsemlét áztasd vízbe, majd keverd össze a darált hússal, egy evőkanálnyi petrezselyemmel és a tejszínnel. Ízlésed szerint sózd meg, és formázz belőle kisebb húsgolyókat.

Forró olajon pirítsd meg a karikára vágott póréhagymát, szórj rá pirospaprikát, majd öntsd fel egy pohár vízzel. Főzd néhány percig, keverd hozzá a borsót, a feldarabolt krumplit, és ízlésed szerint sózd, borsozd.

Amikor elkezd forrni, tedd bele a húsgolyókat, és körülbelül 10 percig főzd együtt. Add hozzá a karikára vágott paprikát, a feldarabolt, héjatlan paradicsomot és a maradék petrezselymet, és amikor minden megpuhult, akkor tálald.

OLVASD EL EZT IS!

borso
  • főzelék
  • saláták, zöldséges ételek

4 kalóriaszegény, de laktató főzelék

prosza
  • krumpli
  • saláták, zöldséges ételek

Tócsnireceptek

Ezt is szeretjük