Így készül a borsópörkölt
Olcsón, gyorsan, finomat. Felejtsd el a húst, helyette próbáld ki a zöldborsóval készült szaftos pörköltöt, és készíts egy remek vacsorát a családnak!
- Ormótlanok, vastagítják a lábat, de legalább kényelmesek és melegek: ezek a csizmák most a legnépszerűbbek »
- Puffadt szemkörnyék, vizenyős bőr: hasznos tippek, melyek segítségével átformálódik az arc »
- Utálta a csúnya frizuráját, hihetetlen, mit hoztak ki belőle a szakemberek: a vágás és az új hajszín csodát tett »

- Robert Redford ezért utált Barbra Streisanddal együtt forgatni: még az intim jeleneteikhez is két alsót vett magára
- Pokorny Lia és Csányi Sándor fia már 19 éves: a zenész Misi helyes, mint az apja
- 139 ezer forint jár évente: milyen betegségek esetén, és hogyan igényelhető a kedvezmény?
- Azonnal töröld ezeket az alkalmazásokat a telefonodról: népszerűek, de nagy bajt okozhatnak
- Mi Dél-Korea fővárosa? 8 kérdés a világtérképről, amit sokan eltévesztenek
Szerencsére a borsót mirelit formában az év bármely szakában beszerezheted, ráadásul az ára sem egetverően magas, így gyorsan, olcsón finom fogást készíthetsz.
A húsos változathoz hasonlóan ez a pörköltvariáció is igen laktató, ugyanakkor mégsem túlzottan nehéz a gyomor számára, így vacsorára is kiváló választás lehet. Próbáld ki receptjeinket, amelyeket tetszés szerint tésztával, nokedlivel vagy akár egy szelet ropogós kenyérrel is fogyaszthatsz.
Tejfölös borsópörkölt
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 2 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- pirospaprika
- ételízesítő
- só
- bors
A vöröshagymát aprítsd fel, majd pici olajon dinszteld meg. Szórd rá a pirospaprikát, adj hozzá néhány evőkanál vizet, és szórd rá a borsót. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd főzd puhára. Végül keverd bele a tejfölt, és hagyd felrottyanni. Tésztával tálald.
Borsópörkölt másképp
Hozzávalók:
- 50 dkg borsó
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 tv paprika
- olaj
- pirospaprika
- só
- bors
A hagymát aprítsd fel és dinszteld meg. A feldarabolt paradicsomot és paprikát add hozzá, és így is pirítsd kicsit. Keverd bele az áttört fokhagymát és a borsót, és ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával. Öntsd fel körülbelül 1 dl vízzel, és addig főzd, míg a borsó meg nem puhul. Ha kész, főzz ki hozzá nokedlit, és azzal összekeverve tálald.
Tojásos-virslis borsópörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg borsó
- 5 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csomag virsli
- olaj
- pirospaprika
A hagymát aprítsd fel és olajon pirítsd meg. Szórj rá pici pirospaprikát, és öntsd fel egy pohárnyi vízzel. Add hozzá a borsót, majd főzd majdnem teljesen puhára. A karikára vágott virslit keverd hozzá, és hagyd, hogy összefőjenek az ízek. Végül a keményre főzött, feldarabolt tojást is add hozzá, és már tálalhatod is. A legfinomabb tésztakörettel.

Szakácskönyv egy kis extrával!
Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Borsópörkölt húsgombóccal
Hozzávalók:
- 40 dkg zöldborsó
- 30 dkg darált hús
- 20 dkg krumpli
- 15 dkg paradicsom
- 3 evőkanál olaj
- 2 tv paprika
- 2 evőkanál petrezselyem
- 2 evőkanál tejszín
- 1 zsemle
- 1 szál póréhagyma
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- só
- bors
A zsemlét áztasd vízbe, majd keverd össze a darált hússal, egy evőkanálnyi petrezselyemmel és a tejszínnel. Ízlésed szerint sózd meg, és formázz belőle kisebb húsgolyókat.
Forró olajon pirítsd meg a karikára vágott póréhagymát, szórj rá pirospaprikát, majd öntsd fel egy pohár vízzel. Főzd néhány percig, keverd hozzá a borsót, a feldarabolt krumplit, és ízlésed szerint sózd, borsozd.
Amikor elkezd forrni, tedd bele a húsgolyókat, és körülbelül 10 percig főzd együtt. Add hozzá a karikára vágott paprikát, a feldarabolt, héjatlan paradicsomot és a maradék petrezselymet, és amikor minden megpuhult, akkor tálald.
OLVASD EL EZT IS!

- főzelék
- saláták, zöldséges ételek
4 kalóriaszegény, de laktató főzelék

- krumpli
- saláták, zöldséges ételek
Tócsnireceptek

- csirke
- krémleves