Így készül a borsópörkölt

Tejföllel, tojással, nokedlivel

Olcsón, gyorsan, finomat. Felejtsd el a húst, helyette próbáld ki a zöldborsóval készült szaftos pörköltöt, és készíts egy remek vacsorát a családnak!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szerencsére a borsót mirelit formában az év bármely szakában beszerezheted, ráadásul az ára sem egetverően magas, így gyorsan, olcsón finom fogást készíthetsz.

20 extra hatékony zsírégető zöldség

Nézegess képeket!

Elolvasom

A húsos változathoz hasonlóan ez a pörköltvariáció is igen laktató, ugyanakkor mégsem túlzottan nehéz a gyomor számára, így vacsorára is kiváló választás lehet. Próbáld ki receptjeinket, amelyeket tetszés szerint tésztával, nokedlivel vagy akár egy szelet ropogós kenyérrel is fogyaszthatsz.

Tejfölös borsópörkölt

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldborsó
  • 2 dl tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • ételízesítő
  • bors

A vöröshagymát aprítsd fel, majd pici olajon dinszteld meg. Szórd rá a pirospaprikát, adj hozzá néhány evőkanál vizet, és szórd rá a borsót. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd főzd puhára. Végül keverd bele a tejfölt, és hagyd felrottyanni. Tésztával tálald.

Borsópörkölt másképp

Hozzávalók:

  • 50 dkg borsó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • olaj
  • pirospaprika
  • bors

A hagymát aprítsd fel és dinszteld meg. A feldarabolt paradicsomot és paprikát add hozzá, és így is pirítsd kicsit. Keverd bele az áttört fokhagymát és a borsót, és ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával. Öntsd fel körülbelül 1 dl vízzel, és addig főzd, míg a borsó meg nem puhul. Ha kész, főzz ki hozzá nokedlit, és azzal összekeverve tálald.

Tojásos-virslis borsópörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg borsó
  • 5 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csomag virsli
  • olaj
  • pirospaprika

A hagymát aprítsd fel és olajon pirítsd meg. Szórj rá pici pirospaprikát, és öntsd fel egy pohárnyi vízzel. Add hozzá a borsót, majd főzd majdnem teljesen puhára. A karikára vágott virslit keverd hozzá, és hagyd, hogy összefőjenek az ízek. Végül a keményre főzött, feldarabolt tojást is add hozzá, és már tálalhatod is. A legfinomabb tésztakörettel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Borsópörkölt húsgombóccal

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldborsó
  • 30 dkg darált hús
  • 20 dkg krumpli
  • 15 dkg paradicsom
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 tv paprika
  • 2 evőkanál petrezselyem
  • 2 evőkanál tejszín
  • 1 zsemle
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • bors

A zsemlét áztasd vízbe, majd keverd össze a darált hússal, egy evőkanálnyi petrezselyemmel és a tejszínnel. Ízlésed szerint sózd meg, és formázz belőle kisebb húsgolyókat.

Forró olajon pirítsd meg a karikára vágott póréhagymát, szórj rá pirospaprikát, majd öntsd fel egy pohár vízzel. Főzd néhány percig, keverd hozzá a borsót, a feldarabolt krumplit, és ízlésed szerint sózd, borsozd.

Amikor elkezd forrni, tedd bele a húsgolyókat, és körülbelül 10 percig főzd együtt. Add hozzá a karikára vágott paprikát, a feldarabolt, héjatlan paradicsomot és a maradék petrezselymet, és amikor minden megpuhult, akkor tálald.

OLVASD EL EZT IS!

borso
  • főzelék
  • saláták, zöldséges ételek

4 kalóriaszegény, de laktató főzelék

prosza
  • krumpli
  • saláták, zöldséges ételek

Tócsnireceptek

Ezt is szeretjük