Így készül a borsópörkölt
Olcsón, gyorsan, finomat. Felejtsd el a húst, helyette próbáld ki a zöldborsóval készült szaftos pörköltöt, és készíts egy remek vacsorát a családnak!
Szerencsére a borsót mirelit formában az év bármely szakában beszerezheted, ráadásul az ára sem egetverően magas, így gyorsan, olcsón finom fogást készíthetsz.
A húsos változathoz hasonlóan ez a pörköltvariáció is igen laktató, ugyanakkor mégsem túlzottan nehéz a gyomor számára, így vacsorára is kiváló választás lehet. Próbáld ki receptjeinket, amelyeket tetszés szerint tésztával, nokedlivel vagy akár egy szelet ropogós kenyérrel is fogyaszthatsz.
Tejfölös borsópörkölt
Hozzávalók:
- 50 dkg zöldborsó
- 2 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
- pirospaprika
- ételízesítő
- só
- bors
A vöröshagymát aprítsd fel, majd pici olajon dinszteld meg. Szórd rá a pirospaprikát, adj hozzá néhány evőkanál vizet, és szórd rá a borsót. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd főzd puhára. Végül keverd bele a tejfölt, és hagyd felrottyanni. Tésztával tálald.
Borsópörkölt másképp
Hozzávalók:
- 50 dkg borsó
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 tv paprika
- olaj
- pirospaprika
- só
- bors
A hagymát aprítsd fel és dinszteld meg. A feldarabolt paradicsomot és paprikát add hozzá, és így is pirítsd kicsit. Keverd bele az áttört fokhagymát és a borsót, és ízesítsd sóval, borssal, pirospaprikával. Öntsd fel körülbelül 1 dl vízzel, és addig főzd, míg a borsó meg nem puhul. Ha kész, főzz ki hozzá nokedlit, és azzal összekeverve tálald.
Tojásos-virslis borsópörkölt
Hozzávalók:
- 1 kg borsó
- 5 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 csomag virsli
- olaj
- pirospaprika
A hagymát aprítsd fel és olajon pirítsd meg. Szórj rá pici pirospaprikát, és öntsd fel egy pohárnyi vízzel. Add hozzá a borsót, majd főzd majdnem teljesen puhára. A karikára vágott virslit keverd hozzá, és hagyd, hogy összefőjenek az ízek. Végül a keményre főzött, feldarabolt tojást is add hozzá, és már tálalhatod is. A legfinomabb tésztakörettel.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Borsópörkölt húsgombóccal
Hozzávalók:
- 40 dkg zöldborsó
- 30 dkg darált hús
- 20 dkg krumpli
- 15 dkg paradicsom
- 3 evőkanál olaj
- 2 tv paprika
- 2 evőkanál petrezselyem
- 2 evőkanál tejszín
- 1 zsemle
- 1 szál póréhagyma
- 1 mokkáskanál fűszerpaprika
- só
- bors
A zsemlét áztasd vízbe, majd keverd össze a darált hússal, egy evőkanálnyi petrezselyemmel és a tejszínnel. Ízlésed szerint sózd meg, és formázz belőle kisebb húsgolyókat.
Forró olajon pirítsd meg a karikára vágott póréhagymát, szórj rá pirospaprikát, majd öntsd fel egy pohár vízzel. Főzd néhány percig, keverd hozzá a borsót, a feldarabolt krumplit, és ízlésed szerint sózd, borsozd.
Amikor elkezd forrni, tedd bele a húsgolyókat, és körülbelül 10 percig főzd együtt. Add hozzá a karikára vágott paprikát, a feldarabolt, héjatlan paradicsomot és a maradék petrezselymet, és amikor minden megpuhult, akkor tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- főzelék
- saláták, zöldséges ételek
4 kalóriaszegény, de laktató főzelék
- krumpli
- saláták, zöldséges ételek
Tócsnireceptek
- csirke
- krémleves